Vinete umplute cu ciuperci

Vinetele cat si ciupercile sunt doua legume pline de vitamine benefice pentru organismul nostru, iar combinate vor fi un adevarat festin culinar.

Ciupercile ne aduc un aport crescut de vitamina D, stimuleaza sistemul imunitar si ne accelereaza metabolismul. Iar vinetele au proprietati anticancericene, antimicrobiene, anticolesterol si antivirale. Ele alunga insomniile si starile nervoase. Datorita nivelului scazut de zahar vinetele sunt recomandate diabeticilor.

Ele contin potasiu care ajuta la stimularea inimii, magneziu care combate stresul, calciu pentru intarirea sistemului osos, vitamina A si C pentru sistemul imunitar. Ciupercile cat si vinetele sunt sarace in calorii si sunt indicate si in curele de slabire, atat de chinuitoare pentru noi.

Ingrediente

4 vinete

300 g de ciuperci

200 g de bulion de rosii

4 linguri cu pesmet

ulei

piper

sare

patrunjel tocat

Cum se prepara

Spalam vinetele, nu le curatam de coaja pentru ca este plina de vitamine, le taiem in doua pe lung. La fiecare vanata taiata se face o taietuta in jurul miezului, aproape de pielita. Le presaram cu sare si le lasam 40 de minute sa se scurga apa din ele. Le stergem bine si le prajim in ulei pana se rumenesc. Le scoatem  pe o farfurie pe care am pus hartie ca sa absoarba uleiul din ele.

Cu mare atentie le scoatem miezul, pastrand pielita si un strat subtire din miez. Spalam ciupercile sub jet de apa si intr-o cratita le calim. Peste ele adaugam miezul de vinete tocat. Le presaram cu piper si sare dupa gustul nostru si adaugam patrunjelul tocat.

Cu aceasta compozitie umplem vinetele. Le asezam intr-un vas termic, le presaram pesmet pe ele si le stropim cu ulei, iar deasupra le punem bulionul. Le punem in cuptor pana se rumenesc. Veti descoperi o reteta cu un gust placut, o mancare usoara si plina de vitamine, pe care o puteti servi atat la pranz cat si la cina. 

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

<
Loading...