close
International

UN SINGUR INGREDIENT FACE DIFERENȚA! Așa nu ai mai preparat niciodată chifteluțele, îți spun eu! Fă-le în weekend, o să fie de neuitat:

Chiftele-de-mălai-cu-brânză

CHIFTELE DE MĂLAI CU BRÂNZĂ

TIMPI DE PREPARARE

Timp de gatire: 40 min
Gata in: 40 min
INGREDIENTE

Pentru mamaliga:

4 cani apă
2 cani malai
1 lingurita sare
Pentru umplutura:

150 g telemea
Pentru prajit:

2 oua
5 linguri pesmet auriu
1 lingura faina
ulei
PREPARARE

Ai mâncat vreodată chiftele de mălai? Prepară-le şi tu după o reţetă simplă!
1. Pentru mamaliga, se pun la fiert apa si sarea si când clocoteste apa se presara malai, amestecând continuu. Se reduce focul si se lasa la fiert 20 de minute. Se rastoarna mamaliga pe un suport de lemn si se lasa sa se racoreasca.

2. Între timp, telemeaua se taie cuburi, pesmetul se amesteca bine cu faina si ouale se bat.

3. Apoi, cu mâna umezita, se iau cantitaţi mici din mamaliga aproape racita, se modeleaza între palme si se pune un cub de telemea. Se rotunjeste si se trece prin amestecul de pesmet si faina.

4. Dupa ce s-au format toate chiftelele, se pun la prajit în baie de ulei încins si se scot cu spumiera pe servete de hârtie.

sursa

loading...