close
tort-sacher-1

Un tort apetisant pentru intreaga familie!

 

Ingrediente

Aluatul

-6 oua

-140 g ciocolata putin amaruie

-150 g unt

-150 g zahar pudra

-1 plic zahar vanilat

-125 g faina

-1 varf cutit praf de copt

-1 ptaf sare

 

Glazura

-4 linguri dulceata de caise

-200 g ciocolata amaruie

-5 g unt de cocos

 

Mod de preparare

Se tapeteaza fundul unei forme de tort cu hartie de copt. Se incinge cuptorul la 160 grade. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare si se pun la rece. Se rupe ciocolata bucatele si se topeste pe baie de aburi. Se amesteca cu mixerul impreuna cu untul, zaharul pudra ,  zaharul vanilat si galbenusurile.Se amesteca faina cu praful de copt, putina sare, se cerne si se adauga. Se incorporeaza spuma de albusuri.

Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata. Se coace 60-70 de minute, apoi se scoate si se lasa 5 minute. Se desprind marginile de forma. Se aseaza o foaie de hartie cerata peste tort, se preseaza cu un fund de lemn si se lasa la racit.

Se rastoarna pe un gratar pentru prajituri. Se trece dulceata printr-o strecuratoare si se incalzeste cu putina apa. Se aplica apoi uniform pe toata suprafata tortului si se lasa sa se raceasca. Se topesc ciocolata si untul de cocos pe baie de aburi si se aplica  pe tort.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

RETETA BONUS – Pate de ficat facut in casa

Pateul este un produs care nu lipseste de pe mesele noastre si pe care il consumam cu mare placere, mai ales la micul dejun cu paine prajita.

Si de ce sa ne cumparam din magazin un pateu care are termen de valabilitate de un an si atunci stim foarte bine ce contine el cand putem foarte bine sa ne pregatim unul in casa gustos si mai ales sanatos, fara chimicalele atat de daunatoare organismului nostru. Iata de ce ingrediente aveti nevoie:

Ingrediente

250 g ficatei de pui
1 ceapa
100 g carne de pui
piper macinat
sare
lamaie
4 oua fierte
200 g de masline
castraveti murati

Mod de preparare

In primul rand trebuie sa punem intr-o oala carnea la fiert cu putina sare iar cand da in clocot ii luam spuma si o aruncam. O lasam sa fiarba pana se patrunde bine.

Spalam ficateii si ii lasam 20 de minute in apa rece sa iasa sangele din ei dupa care ii punem la fiert in oala cu carnea. Cand se formeaza spuma o aruncam. Curatam ceapa, o spalam si o punem in oala adaugam o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Lasam sa mai fiarba 20 de minute. Dupa ce au fiert scoatem carnea si ficateii si le lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au tacit le trecem prin masina de tocat carne.

Punem peste compozitie putina zeama de lamaie, piper macinat si potrivim gustul cu sare. Daca compozitia este prea tare adaugam putina zeama in care au fiert carnea si ficateii.

Asezam ficatul pe un platou pe care am pus frunze de salata verde si ornam de jur imprejur cu masline, oua fierte si castraveti murati. Daca pateul nu se consuma la prima masa il puteti  pune intr-o caserola acoperita ermetic si pus in frigider dar a doua zi trebuie consumat. Deci vedeti ca se poate manca sanatos si nu foarte costisitor. Acum, fuga la piata sa faceti cumparaturi.

Asa ca spor la treaba si pofta buna!