close
tort-red-velvet-580×400

Un tort plin de savoare si foarte aspectos care poate sta pe masa , la loc de cinste ori de cate ori avem evenimente in familie.

 

Ingrediente

Pentru blaturi

-300 g zahar

-300 g faina

-350 ml ulei

-250 ml lapte batut

-1 lingurita esenta de vanilie

-colorant rosu lichid

-2 oua

-1 lingura cacao

-putina sare

-1 lingurita bicarbonat

-1 lingurita otet din vin alb

 

Pentru crema

-230 g crema de branza

-120 g unt nesarat

-250 g zahar pudra

-1 lingurita esenta de vanilie

 

Pentru decor

-fructe, dupa gust

 

Mod de preparare

Pentru aluat, se amesteca si se cerne apoi faina , cacaua si sarea. Laptele batut se amesteca cu vanilia si colorantul. Se mixeaza uleiul cu zaharul, ouale puse pe rand, jumatate din cantitatea de faina, apoi se pune laptele batut inrosit, se amesteca si se adauga restul de faina.

Se amesteca bicarbonatul cu otetul si se adauga la final.

Se amesteca si se imparte aluatul in 4 parti egale , pentru a reiesi  4 blaturi. Se coc 30 deminute fiecare in tava unsa si tapetata cu faina. Se lasa sa se raceasca 5 minute , apoi se scoate din tava.

Pentru crema, se mixeaza untul cu vanilia si crema de branza. Cand s-a obtinut o crema omogena, se toarna zaharul si se  mixeaza pentru incorporare. Se lasa la rece pana la utilizare.

Blaturile se aseaza pe platoul de servit cu un strat subtire de crema intre ele, se acopera cu crema ramasa si se decoreaza cu fructe , dupa gust.

Asa ca, sporla treaba si pofta buna!

loading...