close
Collage_Fotor

Delicios si gata in 30 de minute.

 

Ingrediente

-1 kg portocale

-450 g frisca

-500 g piscoturi

-500 ml suc de portocale

-1 cratita si un platou  care sa se potriveasca cu cratita

 

Mod de preparare

Se curata portocalele de coaja si se taie felii. Se bate frisca cu mixerul pana se intareste. Pe fundul cratitei se azeaza felii de portocale, pana se acopera tot si, pe marginile cratitei, cate un rand de jur imprejur.

Dupa aceea se pune un rand de frisca, un strat de piscoturi care au fost inmuiate in suc, alt rand de frisca, alt rand de piscoturi. Ultimul rand va fi de frisca.

Se da 30 de minute la frigider, apoi se pune platoul deasupra cratitei si se rastoarna totul. Se poate orna deasupra cu frisca.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

ARTICOL BONUS – Pandispan

Adevaratul nume este Pan di Spagna si a fost inventat de un bucatar italian in jurul anilor 1700.  Compozitia lui se prepara  amestecand ingredientele putin cate putin, dar secretul lui sunt ouale care il fac foarte pufos.

In cele mai multe cazuri el este folosit si ca blat pentru torturi. Unele gospodine pun in compozitia lui tot felul de fructe care il fac si mai savuros si mai delicios! Adevarul este ca, daca pui in compozitia lui fructe, obtii un desert cu care o sa dai pe spate toata familia.

Ingrediente
– 10 oua
– 2 cani de zahar brun
– 200 g de faina
– coaja de la o lamaie
– un praf de sare
– 4 pliculete de zahar vanilat
– o jumatate de cana de ulei.

Cum se prepara

Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Ca albusurile sa se bata bine, ouale trebuie sa fie tinute inainte in frigider. Inclinam usor vasul in care am batut albusurile si daca el curge continuam spumuirea pana ce intoarcem vasul cu gura in jos si nu curge. Adaugam in ploaie zaharul putin cate putin si batem pana ce acesta se topeste.

Continuam cu galbenusurile pe care le punem unu cate unu si amestecam usor. Adaugam uleiul si amestecam pana ce s-a omogenizat cu toata compozitia. Punem zaharul vanilat si coaja de lamaie iar la final adaugam faina in ploaie si amestecam cu telul de jos in sus in forma de para.

Ungem tavile si punem hartie de copt si turnam compozitia in ele dupa care le bagam la cuptor. In primele 15 minute nu trebuie umblat la cuptor sa nu ia aer rece si sa se lase. Intepam cu o scobitoare pandispanul, iar daca pe ea se ia aluat mai trebuie lasat, daca nu atunci este gata. Va fi un pandispan pufos si parfumat . Atunci cand aveti musafiri instantaneu, pandispanul acesta va scoate din impas pentru ca se face repede si cam toate ingredientele le avem in casa. Pentru diversificare puteti adauga la final, in compoztitie, fructe.

Asa ca spor la treaba si pofta buna!