close
Tort-de-ciocolata-cu-glazura-de-cacao

Iata cum preparau un tort strabunicele noaste , prin anul 1950.

 

Ingrediente

-3 oua

-100 g zahar

-1/2 baton vanilie

-50 g unt

-100 g ciocolata

-50 g faina

 

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si o jumatate de baton de vanilie, pana se face ca o crema. Se amesteca cu untul, de asemenea frecat spuma. Se adauga ciocolata topita pe baie de aburi , cu o lingura de apa , 50 g faina  si la urma cele 3 albusuri spuma.

Se scoate vanilia, se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina  si se coace 45 de minute , la foc bun. Cand este gata, tortul ramane putin moale la mijloc. Se rastoarna dupa ce s-a racit si se glaseaza cu glazura de ciocolata.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

loading...