close
u_hu_5_0550

In ciuda gustului amarui, ciocolata meagra este unul dintre cele mai sanatoase deserturi.

Ea este o sursa importanta de fibre si minerale, oferind rapid senzatia de saturatie.

 

Ingrediente

Blatul

-4 oua

-150 g zahar

-100 g unt

-120 g ciocolata neagra

-20 g cacao

-200 g faina

-1 praf sare

-1 lingurita praf de copt

-1 plic zahar vanilat

 

Crema

-250 g branza de vaci

-50 g zahar

-1 ou

 

Mod de preparare

Pentru blat, separi ouale. Bati spuma albusurile cu zaharul. Separat mixezi galbenusurile cu zaharul vanilat, la viteza mare.

Adaugi albusurile batute, faina , praful de copt, cacao si sare, apoi pui ciocolata topita , omogenizezi cu untul pe baie de aburi. Tapetezi o tava rotunda si torni aluatul.

Separat mixezi branza pana devine cremoasa, apoi adaugi zaharul si oul. Torni crema peste aluat si ii dai un aspect marmorat. Dai tava la cuptorul preincalzit, aproximativ 45 de minute. Dupa ce s-a racit , o ornezi cu gem de capsuni. Dai tortul la frigider 4 ore.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

loading...