close
favourite-chocolate-cake-60559-1

Un tort fin si plin de arome, incercati-l si voi  si nu veti regreta!

 

Ingrediente

Pentru blaturi

-250 g faina

-200 g zahar

-20 g cacao

-1 si 1/2 lingurita praf de copt

-4 oua

-250 g unt

-2 linguri lapte

 

Crema

-200 g zahar

-225 ml lapte condensat

-240 g ciocolata neagra

-120 g unt

 

Mod de preparare

Pentru cele 3 blaturi, se amesteca intr-un castron faina, cacaua si praful de copt. Se adauga ouale, untul moale, zaharul si se mixeaza pentru omogenizare. Se adauga laptele si se mixeaza.

Se imparte aluatul in trei parti egale si se coc 3 blaturi in tava unsa si tapetata cu hartie de copt.Fiecare blat se coace cate 15-20 de minute  si se lasa apoi la racit.

Pentru crema, zaharul si laptele condensat se pun la foc mediu, se amesteca si se lasa sa fiarba 6 minute. Se trage de pe foc si se lasa la racorit.

Cand este caldut, se adauga ciocolata rasa si untul, se amesteca pentru topire si omogenizare. Se aseaza blaturile cu crema intre ele pe platoul de servit, se opreste crema si pentru exterior, se imbraca blaturile si apoi, cu dintii unei furculite, se fac modele dupa imaginatie. Se decoreaza cu fructe din visinata.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

loading...
x
Dati-ne un "Like"