close
favourite-chocolate-cake-60559-1

Un tort fin si plin de arome, incercati-l si voi  si nu veti regreta!

 

Ingrediente

Pentru blaturi

-250 g faina

-200 g zahar

-20 g cacao

-1 si 1/2 lingurita praf de copt

-4 oua

-250 g unt

-2 linguri lapte

 

Crema

-200 g zahar

-225 ml lapte condensat

-240 g ciocolata neagra

-120 g unt

 

Mod de preparare

Pentru cele 3 blaturi, se amesteca intr-un castron faina, cacaua si praful de copt. Se adauga ouale, untul moale, zaharul si se mixeaza pentru omogenizare. Se adauga laptele si se mixeaza.

Se imparte aluatul in trei parti egale si se coc 3 blaturi in tava unsa si tapetata cu hartie de copt.Fiecare blat se coace cate 15-20 de minute  si se lasa apoi la racit.

Pentru crema, zaharul si laptele condensat se pun la foc mediu, se amesteca si se lasa sa fiarba 6 minute. Se trage de pe foc si se lasa la racorit.

Cand este caldut, se adauga ciocolata rasa si untul, se amesteca pentru topire si omogenizare. Se aseaza blaturile cu crema intre ele pe platoul de servit, se opreste crema si pentru exterior, se imbraca blaturile si apoi, cu dintii unei furculite, se fac modele dupa imaginatie. Se decoreaza cu fructe din visinata.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

ARTICOL BONUS – PLACINTA CU MERE

Marul are un aspect frumos, miros parfumat si gust delicios, iar cel mai important, este ca reprezinta un aliment minune pentru organism, care face foarte bine, fiind foarte sanatos!

Este plin de vitamina A, B1, B2 si C. Iar substantele nutritive continute de mar sunt  magneziu, fosfor, fier si porasiu. Unii specialisti spun ca persoanele care consuma mere regulat sunt ferite de probleme la plamani, datorita faptului ca el contine destul de multi antioxidanti.

Consunat des marul intareste  oasele, gingiile si curata dintii. Deci este adevarat ca daca mancam un mar pe zi ne tine departe de medic.

Ingrediente
– faina
– 2 kg de mere
– 1 cana cu lapte
– 1 cana cu zahar brun
– 1 pahar cu ulei
– 4 oua
– 1 praf de copt
– coaja de la o lamaie
– 4 plicuri de zahar vanilat
– un praf de sare
– scortisoara

Cum se preapara

Spalam merele bine si cu coaja  cu tot le dam pe razatoare, pentru ca in coaja sunt vitaminele. Intr-o cratita le punem pe foc la calit impreuna cu putin zahar brun. Le lasam sa fiarba pana scade zeama din ele si se ingroasa, iar la final adaugam scortisoara dupa gustul nostru, in functie de cat vrem sa fie de parfumate. Le lasam sa se raceasca.

Intr-un vas amestecam laptele cu zaharul si batem bine pana ce zaharul se topeste. Cand zaharul s-a topit adaugam cele 4 oua si batem bine urmand sa punem si uleiul, amestecand continuu. Stingem praful de copt cu putina zeama de lamaie si adaugam peste compozitie impreuna cu zaharul vanilat si coaja de lamaie. Punem peste compozitie faina pana devine ca o smantana groasa.

Luam tava de la aragaz si o ungem cu putin ulei si punem pe fundul ei hartie de copt. Turnam in tava jumatate din compozitie iar  peste ea merele calite si le acoperim cu cealalta jumatate de compozitie. Merele se vor amesteca putin cu partea de jos dar nu este problema.

Punem placinta la copt pentru 30 de minute. Dupa trecerea celor 3o de minute o incercam cu scobitoarea. Daca pe ea nu se ia aluat este gata daca se ia o mai lasam putin.Va veti incanta papilele gustative cu o placinta pufoasa si parfumata, care se serveste dupa ce se raceste!

Asa ca spor la treaba si pofta buna!