close
s604x0_Tort_de_capsuni_cu_mascarpone

Acesta este sezonul pentru fructe cel mai bun.

Este timpul sa pregatim pentru iarna conserve, gemuri, jeleuri, siropuri si sucuri.De asemenea, este ideal ca atunci cand avem ocazia sa pregatim un tort delicios. Surprinde-ti familia tot timpul cu ceva nou si delicios. Astazi te invitam sa descoperi o combinatia interesanta de tort de capsuni cu mascarpone, care de altfel se prepara si in scurt timp.

Este desertul ideal pentru o vreme torida de vara, atunci cand cei mici iti cer un desert. Este fara coacere, deci poti sa respiri linistita ca nu te vei coace in casa impreuna cu prajitura.

Ingrediente: 300g biscuiti, 200 g unt, 750g capsuni, 500 g mascarpone, 750 ml smantana pentru frisca, 3 linguri de zahar pudra,200 ml caramel, ciocolata neagra.

Mod de preparare: Zdrobiti bine biscuitii (putem folosi un blender pentru acest lucru).Combinati cu unt topit. Se amesteca pana se formeaza o masa pe care o punem pe fundul tavii. Asezati aluatul obtinut in frigider timp de 30 de minute. Dupa acest timp, intindem caramelul la baza biscuitilor.

Aranjam capsunile curatate, spalate si injumatatite.Se amesteca frisca cu 2 linguri de zahar pudra. La sfarsit, adaugati mascarpone si amestecati usor. Adaugati cateva capsuni in crema de frisca cu mascarpone. Puneti crema obtinuta deasupra.

Decorati cu capsuni taiate pe jumatate, pana acioeriti toata suprafata. Asezonati cu putin zahar pentru a se indulci si capsunile, daca nu sunt suficient de dulci.Se ai poate presara ciocolata rasa. Totul este plasat in frigider timp de 2 ore.