close
tort-de-cafea-580×400

Un tort fin si plin de arome.

 

Ingrediente

-250 g zahar pudra

-6 galbenusuri

-2 plicuri zahar vanilat

-2 linguri cacao

-80 g cafea proaspat rasnita

-2 linguri faina

-6 albusuri

 

Crema

-150 g zahar pudra

-3 galbenusuri

-1 ou intreg

-200 ml lapte clocotit

-esenta de vanilie

-2 linguri esenta de cafea

-100 g ciocolata rasa

-200 g unt

 

Mod de preparare

Pentru blat , se freaca galbenusurile cu zaharul si cel vanilat, spuma. Se adauga apoi cacaua cernuta , cafeaua , faina , se amesteca si la final se adauga albusurile batute spuma . Se amesteca usor de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit. Cand este rece , se taie blatul in doua.

Pentru crema , se freaca bine zaharul cu galbenusurile , oul , apoi se adauga treptat laptele clocotit , amestecand continuu si zaharul vanilat. Se fierbe pana ce crema se ingroasa. Se da la o parte , se adauga esenta de cafea si ciocolata rasa. Cand s-a racit se amesteca bine cu untul frecat spuma in prealabil. Cu aceasta crema se umple tortul si se imbraca tot cu ea.

Asa ca , spor la treaba si pofta buna!

 

Chiftele de legume

Pufoase si foarte delicioase , in ciuda faptului ca nu contin carne.

 

Ingrediente

-200 g morcovi

-1 gulie

-200 g mazare verde

-180 g faina

-100 ml lapte

-150 g pesmet

-4 oua

-50 g unt

-patrunjel verde

-ulei

-sare

 

Mod de preparare

Morcovii si gulia se curata, se taie cubulete si se fierb impreuna cu mazarea verde. Din unt si 80 g faina se prepara un rantas care se adauga la legume. Se incorporeaza 2 oua batute bine cu lapte.

Se pune putin patrunjel verde tocat si se lasa compozitia la foc potrivit pana capata consistenta. Se da vasul deoparte si se lasa sa se raceasca putin , dupa care se modeleaza chiftele, care se trec prin faina, prin ouale ramase , batute usor  si prin pesmet. Se rumenesc chiftelutele in ulei incins , apoi se scot pe hartie absorbanta.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!