Tort cu crema de branza

Acest tort este foarte usor de preparat , nu necesita mult timp iar rezultatul final este surprinzator de delicios.

Este un desert usor pentru ca nu contine crema . Asa ca mai jos am sa va scriu reteta pas cu pas.

Ingrediente

Blatul

500 g biscuiti de cacao

200 g de unt

100 g de nuci macinate

Crema

1 kg de branza dulce

180 g de zahar brun

5 oua

4 linguri cu faina

4 linguri de smantana

coaja rasa de la o lamaie

Glazura

150 g de ciocolata neagra

30 g de unt

60 ml de frisca

Mod de preparare

Pisam biscuirii, ii amestecam cu untul tinut la temperatura camerei o ora cu nucile coapte putin si zdrobite.Ungem cu unt o forma rotunda de tort si o tapetam cu hartie de copt. Imbracam peretii formei si fundul ei cu aluatul de biscuiti. Scurgem foarte bine branza .

Batem ouale spuma cu zaharul pana acesta se topeste , adaugam branza, coaja de lamaie, faina cernuta, smantana si omogenizam bine compozitia. Punem umplutura peste biscuiti si bagam tava la cuptor pentru 45 de minute la foc potrivit.

Dupa scurgerea timpului oprim focul , scoatem tava din cuptor si lasam tortul sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il asezam pe un platou. Pregatim glazura . Intr-o craticioara punem untul si frisc si pe foc mic amestecam continuu pana se topesc.

Dupa ce acestea s-au topit adaugam ciocolata si amestecam bine compozitia pana se omogenizeaza . Turnam glazura peste tort si o intindem uniform . Punem tortul o ora la frifider dupa care putem sa il servim.

Asa ca , spor la treaba si pofta buna!

<
Loading...