close
Desert

Tort cu ciocolata alba si neagra

tort-cu-visine-si-ciocolata-alba-580×400

Un tort de exceptie care iti va incanta pe deplin papilele gustative.

 

Ingrediente

Blatul

-6 oua

-120 ml lapte

-350 g faina

-200 g ciocolata neagra

-150 g unt

-250 g zahar

-50 g cacao

-1 plic praf de copr

 

Crema

-300 g crema de branza

-300 g ciocolata alba

-400 g frisca

-100 g fulgi de nuca de cocos

-1 lingurita sirop de zmeura

-1 rodie

 

Mod de preparare

Pentru blat, topesti ciocolata si untul , apoi omogenizezi. Separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Freci galbenusurile cu zaharul pana cand capata o consistenta cremoasa.

Incorporezi laptele, ciocolata si faina amestecata cu cacaua si praful de copt. La final adaugi albusurile si amesteci usor de jos in sus. Torni blatul intr-o forma de tort unsa si tapetata cu faina  si-l dai la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit il tai in patru felii egale.

Pentru crema, topesti ciocolata pe baie de aburi si o mixezi cu crema de branza. Adaugi frisca batuta si omogenizezi. Ungi fiecare felie de blat cu crema si le suprapui, apoi imbraci tortul in crema ramasa. Amesteci fulgii de cocos cu siropul de zmeura si imbraci marginile tortului, iar deasupra decorezi cu boabe de rodie sau visine.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

RETETA BONUS – Placinta cu dovleac

Cand vine vorba de placinte nu cred ca este cineva care se da inapoi sa nu le consume, mai ales daca sunt cu legume.

Placintele pe parcursul timpului au inceput sa fie umplute cu diferite alimente fie carne, legume sau fructe. Dovleacul  contine vitaminele A si E, saruri minerale si hidrati de potasiu si carbon atat de necesari organismului nostru. El ajuta pielea sa nu imbatraneasca. Dovleacul este sarac in calorii de aceea este recomandat in curele de slabit. Asa ca, daca sunteti la dieta dar totusi aveti pofta de ceva dulce, o placinta cu dovleac este cea mai buna solutie.

Ingrediente

1 kg de dovleac
250 g de unt
500 g de faina
200 g de smantana
3 oua
200 g de zahar brun
scortisoara
sare

Mod de preparare

Cernem faina si in mijloc ii facem o adancitura in care punem smantana, 2 oua, 120 g de unt si sare. Framantam un aluat tare pe care il punem in frigider pentru 50 de minute. Dupa trecerea timpului scoatem aluatul de la frigider si il mai framantam 1o minute cu restul de unt. Il bagam iar la frigidet pentru 50 de minute. In acest timp pregatim umplutura.

Curatam dovleacul de coaja si il dam pe razatoare. Punem intr-o cratita dovleacul impreuna cu zaharul si il lasam sa se faca pana scade zeama lasata de el dar amestecam continuu. Oprim focul si adaugam peste dovleac scortisoara si un ou.

Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in doua. Facem 2 foi groase de 1, 5 cm. Intr-o tava de aragaz unsa  in care am pus hartie de copt asezam prima foaie iar peste ea punem dovleacul parfumat cu scortisoara si deasupra lor punem cealalta foaie de aluat.

Incalzim cuptorul si coacem placinta la foc potrivit aproximativ 40 de minute pan ce aceasta se rumeneste. O scoatem din cuptor si o pudram cu zahar vanilat. Dupa 40 de minute o taiem in forme geometrice dupa bunul nostru plac.

Asa ca spor la treaba si pofta buna!