close
Ton cu sos de ciuperci

 

Tonul este bogat in complexul de vitamine B , vitamina D, proteine, fosfor , potasiu , magneziu si foarte cautatele grasimi  Omega 3  si Omega 6.

 

Ingrediente

-500 g ton

-100 g unt

-100 g ciuperci

-100 g ulei

-100 g vin alb

-2 cepe

-4 rosii

-50 g unt

-piper

-sare

 

Mod de preparare

Punem intr-o cratita uleiul, ceapa tocata, rosiile taiate in sferturi , vinul , untul  si peste ele asezam tonul .

Presaram piper ,  sare si le fierbem inabusit 30 de minute scuturand din cand in cand cratita.

Scoatem tonul pe o farfurie iar sosul il strecuram si punem in el ciupercile trase in unt inaine.

Fierbem sosul la foc mic 10 minute dupa care il turnam peste peste.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

sursa foto

loading...