Toba de pui facuta in casa – o alternativa sanatoasa a mezelurilor din comert!

Toba de pui are mai putine grasimi decat cea de porc si este extrem de hranitoare si gustoasa.

In ceea ce priveste modalitatea de gatire, seamana foarte mult cu cea de porc, dar timpul de gatire este mai mic pentru ca puiul fierbe mult mai repede decat porcul. Iata o reteta delicioasa care poate fi consumata si de catre copii.

Ingrediente:
-1 pui
-1 lingurita de boia de ardei
-½ lingurita mix de piper
-3 catei de usturoi
-½ lingurita de piper negru macinat
-Sare
-20 g de gelatina
-½ lingurita mix de condimente (marar, busuioc, patrunjel)

Preparare:

Spala si curata puiul. Indeparteaza pielea. Dezoseaza puiul. Taie carnea in bucatele de 1-1.5 cm. Adauga condumentele, gelatina, sarea si usturoiul. Amesteca. Pune carnea de pui intr-o punga de copt si leag-o strans la capete. Apoi mai inveleste-o in inca o foaie de copt. Trebuie sa arate sa in poza.

Pune apa intr-o oala si adauga in ea punga cu carne. Se fierbe o ora si jumatate. Dupa ce a trecut timpul, pune ceva greu pe toba fara sa iei punga de copt si bag-o la frigider pentru cateva ore sau mai bine peste noapte. Indeparteaza punga de copt si taie toba in felii.

sursa

Loading...