close
Desert

Te cucereste de la prima degustare…

Rulada cu Mere, Mascarpone si Ciocolata

Rulada cu Mere, Mascarpone si Ciocolata

Ingrediente

Pentru umplutura:
600 g mere curatite si taiate felii
sucul de la o 1/2 de lamaie proaspat stors
sucul de la o 1/2 de portocala proaspat stors
30 g unt nesarat (82%)
1 bat subtire de scortisoara proaspat macinat
3 boabe de enibahar proaspat macinate
2 cuisoare proaspat macinate
100 g zahar nerafinat
250 g mascarpone
Pentru blat:
5 albusuri ecologice
50 g zahar nerafinat
5 galbenusuri ecologice
70 g zahar nerafinat
1/4 lingurita sare de mare fina
1 lingura extract de vanilie
100 ml smantana pentru frisca neindulcita (sa nu fie vegetala)
20 g cacao ecologica
100 g faina de grau alba
1/2 lingurita praf de copt
un praf mic de coaja de portocala ecologica rasa fin
Pentru decorare:
70 g ciocolata amaruie intre 60-70% fara lecitina sau grasimi vegetale
70 ml smantana pentru frisca neindulcita (sa nu fie vegetala)

Mod de preparare
Puneti merele intr-o cratita cu sucul de citrice, untul, mirodeniile macinate si zahar. Lasati-le foc mic-mediu sa se gateasca pana cand sunt moi amestecand ocazional.

Ajustati cantitatea de zahar sau mirodenii dupa plac. Intre timp pregatiti restul de ingrediente.

Bateti albusurile cu cele 50 g zahar intr-un bol pana cand sunt tari si raman pe tel.

In alt bol bateti galbenusurile cu zaharul pana cand obtineti o crema subtire.

Adaugati peste acestea sare, extract de vanilie, smantana, amestecati apoi inglobati faina, cacao, praf de copt si coaja de portocala.

Turnati acestea peste albusurile batute si incorporati-le.

 

continuarea

loading...