close
DSF2986-Edit

Semintele de mac mici si pretioase sunt foarte bogate in proprietati nutritive. Deci iata reteta de tarta cu mac!

Blatul

-350 g faina
-200 g unt
-1 ou
-3 linguri apa rece
-2 linguri zahar
-un praf de sare

Umplutura

-200 g mac
-250 ml lapte
-100 g zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-1 plic budinca de vanilie
-coaja rasa de la o lamaie
-1 galbenus
-zahat pudra pe decor, obtional

Preparare

Pentru blat, amesteci untul rece taiat cubulete, cu faina pana capata o consistenta sfaramicioasa. Incorporezi oul, apa, zaharul, sarea si omogenizezi.

Infasori aluatul in folie si il lasi la rece 30 de minute. Macini macul si il amesteci cu laptele , adaugi zaharul si cel vanilat , si asezi pe foc , amestecand continuu pana se ingroasa.

Dai deoparte , pui budinca si coaja de lamaie. Intinzi trei sferturi din aluat intr-o tava , apoi pui compozitia de mac.

Intinzi aluatul ramas, il tai fasii si decorezi tarta. O ungi cu galbenus si o coci pana se rumeneste usor.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

loading...