close
sufleu-de-branza

Delicios si foarte gustos.

 

Ingrediente

-4 oua

-1 cana lapte

-4 linguri faina

-3 linguri unt

-6 linguri cascaval ras marunt

 

Mod de preparare

Din unt, faina si lapte se pregateste un sos alb. In untul fierbinte se presara faina si se amesteca continuu.

Cand faina a inceput sa se rumeneasca se adauga putin cate putin laptele, continund amestecarea pentru a nu se forma cocoloase. Se lucreaza de preferinta la un foc mai mare.Cand este gata in sosul alb se adauga cascavalul si se amesteca bine, apoi se lasa sa se raceasca.

Cand sosul s-a racit , se adauga pe rand galbenusurile, amestecand bine pentru omogenizare. La final se adauga albusurile spuma  si se amesteca usor , de jos in sus.

Se pune compozitia intr-o tava termorezistenta, unsa cu unt si se da la cuptor , la foc mic, 30 de minute. Compozitia nu trebuie sa depaseasca jumatate din inaltimea vasului, pentru ca la cuptor isi va dubla volumul.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!