close
canning-apricot-syrup-cooling_Fotor

Nimic mai simplu pentru prepararea unui sirop sanatos si plin de savoare in bucataria noastra.

 

Ingrediente

-1 kg caise coapte

-800 g zahar

-1 lamaie

-putina scortisoara

 

Preparare

Speli caisele, le cureti de samburi, le acoperi cu apa si le fierbi 8 minute, apoi le lasi sa se raceasca.Ulterior,strecori caisele printr-o sita deasa. Sucul obtinut il pui intr-o cratita. Fructele le zdrobesti cu furculita, le indepartezi pielita si le pui peste suc.

Adaugi un pahar cu apa rece si pui amestecul la fiert 5 minute. Dupa ce s-a racit, strecori iar zeama o amesteci cu zaharul si o lasi iar pe foc. Lasi sucul sa fiarba la foc mic 20 de minute, amestecand des pana cand se ingroasa suficient.

La final adaugi feliile de lamaie, scortisoara si torni siropul in borcane sterilizate pe care le asezi cu gura in jos si le acoperi cu o patura groasa . Borcanele cu sirop vor sta asa pana cand se racesc.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

loading...