close
600x_Sfecla-rosie-calita-1342-step-4802_Fotor

O mancare delicioasa si plina de vitamine pentru zilele de post.

 

Ingrediente

-1kg sfecla rosie

-100 ml ulei

-zeama de lamaie, dupa gust

-sare

 

Mod de preparare

Se curata sfecla , se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mari, ca sa se obtina fasii cat mai lungi. Uleiul se pune in cratita si cand s-a incalzit putin, se adauga sfecla, se presara sare , dupa gust si se pun 4 linguri de apa.

Se amesteca si se lasa sa se caleasca acoperit, la foc mic, pana cand se inmoaie bine , cam 30 de minute, amestecand din cand in cand, ca sa nu se arda sau se poate da la cuptor, tot acoperit, apoi la sevire se stropeste cu zeama de lamaie.Se poate servi cu cartofi prajiti cu usturoi.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!