Scrumbie umpluta

 

Scrumbia este un peste slab cu un gust delicios si benefic pentru sanatatea intregii familii.

Este buna pentru sanatatea copiilor pentru ca ea contine fosfor si potasiu, iar pentru batrani previne atacul de cord. Ea contine vitaminele A, C, D, E, K, B6, si B12. Este bogata in magneziu seleniu, calciu, fier, fosfor, potasiu si zinc. Daca v-am convins de beneficiile aduse organismului de catre peste, va invit sa pregatiti pentru cina o reteta delicoasa de „Scrumbie umpluta”. 

Ingrediente

  • 12 scrumbii
  • 3 oua
  • 3 cepe
  • 100 ml de ulei
  • 1 morcov
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 2 felii de paine
  • 100 ml de lapte
  • faina
  • piper
  • sare

Cum se prepara

Spalam scrumbiile, le taiem pe burta si le scoatem intestinele. Le spalam bine in cateva ape in care punem sare. Cu mare atentie desprindem pielea de ea carne cu un cutut ascutit, sau daca aveti cutit special pentru peste. Capul si coada trebuie sa ramana. Acum desprindem carnea de pe oase. Trecem carnea prin masina de tocat. Inmuiem painea in lapte si o stoarcem bine. Tocam ceapa pe care o punem intr-o cratita cu putin ulei sa se caleasca putin.

Amestecam carnea, patrunjelul tocat marunt, morcovul dat pe razatoare, painea si ceapa, adaugandu-le piper si sare dupa gust. Un albus il batem spuma si incet il amestecam cu compozitia obtinuta. Luam pielea de la scrumbii si o umplem in asa fel incat sa arate ca un peste. Pe unde am introdus umplutura coasem cu mare atentie sa nu rupem pielea. Intr-o tava de aragaz unsa cu unt, incalzita inainte ca pestele sa nu se prinda, asezam scrumbiile umplute si le bagam la cuptor .

Peste ele punem feliute de lamaie si il lasam sa se rumeneasca. Dupa ce s-au rumenit oprim focul si asezam scrumbia pe farfurie. Ea poate fi servita cu diverse soteuri de legume. Va veti delecta papilele gustative cu o delicioasa scrumbie umpluta si in aceelasi timp cu o masa foarte sanatoasa.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

<
Loading...