Sarmale cu orez

Delicioasele sarmale fac parte cu succes din bucataria noastra romaneasca, si reprezinta o mancare traditionala, cu care ne mandrim peste hotare. 

Fierte in diferite vase, dar si in cel de lut, pe foc de lemne, le dau o savoare deosebita. Infasurate in foi de vita, de varza sau foi de stevie, cu diferite umpluturi langa care troneaza nelipsita mamaliguta, noi romanii nu ne lipsim niciodata de ele. Mai nou strainii care ne viziteaza tara si au auzit de sarmalele noastre le consuma cu mare placere si raman incantati de gustul lor.

Ingrediente

  • 300 g de orez
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 6 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 2 gogosari
  • 1 legatura de marar verde
  • foi de varza murata
  • foi de stevie
  • ulei
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • sare

Cum se prepara

Spalam orezul bine si il punem la fiert pana se umfla bobul. Curatam ceapa, o tocam si o punem la inabusit in ulei si putina apa. Curatam si tocam ardeii si gogosarii si ii punem peste ceapa impreuna cu morcovul ras. Spalam rosiile si le dam prin sita sa le separam de pielite si seminte, apoi le punem peste legumele puse la calit. Tocam mararul marunt si il punem si pe el peste legume.

Lasam legumele pe foc pana scad. Scurgem orezul si il adaugam peste legume impreuna cu piperul si sarea dupa gust. Dupa ce legumele sunt facute, oprim focul si lasam compozitia sa se raceasca. Obtional daca va place, in aceasta compozitie puteti adauga prune uscate sau stafide sau ciuperci. Infasuram  compozitia in foile de varza si in cele de stevie. 

Pe fundul cratitei in care vom aseza sarmalele punem cotoare de varza tocate mici, o crenguta de cimbru, o crenguta de marar uscat, piper boabe, foi de dafin si bulion. Asezam sarmalele in cratita si umplem cratita cu apa sau zeama de varza.  O bagam la cuptor si o lasam o ora pana scad si incep sa se rumeneasca. Gata! Acum aveti niste sarmale super gustoase pe care familia de abia asteapta sa le savureze! 

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

<
Loading...