Saratele cu chimen

Crocante la exterior si pufoase la interior , un adevarat deliciu!

 

Ingrediente

-400 g faina

-1 pahar cu lapte

-150 g unt

-1 lingurita sare

-chimen

-1 ou

-cascaval ras

 

Mod de preparare

Intr-un castron mare , se amesteca faina, untul tinut la temperatura camerei, laptele si sarea.Amestecul se framanta bine, pana cand devine omogen.

Castronul cu amestecul se acopera cu un servet si se tine o ora la rece. Se intinde aluatul pe masa de lucru , presarata cu faina, intr-un strat de grosimea 0,5 cm. Se unge pe deasupra cu ou batut, se presara chimem si cascaval ras.

Cu un cutit foarte ascutit, se taie aluatul in fasii lungi de 10 cm si late de 2 cm. Saleurile se aseaza intr-o tava si se coc la cuptor la foc potrivit, cam 30 de minute, pana incep sa se rumeneasca.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

ARTICOL BONUS – PLACINTA CU MERE

Marul are un aspect frumos, miros parfumat si gust delicios, iar cel mai important, este ca reprezinta un aliment minune pentru organism, care face foarte bine, fiind foarte sanatos!

Este plin de vitamina A, B1, B2 si C. Iar substantele nutritive continute de mar sunt  magneziu, fosfor, fier si porasiu. Unii specialisti spun ca persoanele care consuma mere regulat sunt ferite de probleme la plamani, datorita faptului ca el contine destul de multi antioxidanti.

Consunat des marul intareste  oasele, gingiile si curata dintii. Deci este adevarat ca daca mancam un mar pe zi ne tine departe de medic.

Ingrediente
– faina
– 2 kg de mere
– 1 cana cu lapte
– 1 cana cu zahar brun
– 1 pahar cu ulei
– 4 oua
– 1 praf de copt
– coaja de la o lamaie
– 4 plicuri de zahar vanilat
– un praf de sare
– scortisoara

Cum se preapara

Spalam merele bine si cu coaja  cu tot le dam pe razatoare, pentru ca in coaja sunt vitaminele. Intr-o cratita le punem pe foc la calit impreuna cu putin zahar brun. Le lasam sa fiarba pana scade zeama din ele si se ingroasa, iar la final adaugam scortisoara dupa gustul nostru, in functie de cat vrem sa fie de parfumate. Le lasam sa se raceasca.

Intr-un vas amestecam laptele cu zaharul si batem bine pana ce zaharul se topeste. Cand zaharul s-a topit adaugam cele 4 oua si batem bine urmand sa punem si uleiul, amestecand continuu. Stingem praful de copt cu putina zeama de lamaie si adaugam peste compozitie impreuna cu zaharul vanilat si coaja de lamaie. Punem peste compozitie faina pana devine ca o smantana groasa.

Luam tava de la aragaz si o ungem cu putin ulei si punem pe fundul ei hartie de copt. Turnam in tava jumatate din compozitie iar  peste ea merele calite si le acoperim cu cealalta jumatate de compozitie. Merele se vor amesteca putin cu partea de jos dar nu este problema.

Punem placinta la copt pentru 30 de minute. Dupa trecerea celor 3o de minute o incercam cu scobitoarea. Daca pe ea nu se ia aluat este gata daca se ia o mai lasam putin.Va veti incanta papilele gustative cu o placinta pufoasa si parfumata, care se serveste dupa ce se raceste!

Asa ca spor la treaba si pofta buna!

Loading...