close
Traditional

Salata de morcovi – Potrivita pentru zilele de post

IMG_1491

Potrivita pentru zilele de post.

 

Ingrediente

-400 g morcovi

-1 mar

-zeama de la o lamaie

-3 linguri suc de portocala

-coaja rasa de lamaie si portocala, dupa gust

 

Mod de preparare

Se curata si se dau pe razatoare morcovii si marul  , apoi se amesteca cu celelalte ingrediente. Se tine la frigider pana la servire.

Aceasta salata delicioasa si plina de vitamine , merge de minune cu cartofi prajiti sau cu piure de cartofi. Iata cat de simplu putem prepara o masa de post.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

 

Prajiturele de carnaval

 

Delicioase si savuroase!

Ingrediente

-300 g faina

-2 oua

-50 g zahar pudra

-putina sare

-2 linguri lapte sau smantana

-100 g unt

-1 plic zahar vanilat

-1 praf de copt

-zeama si coaja rasa de la o lamaie

 

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron , se face la mijloc o adancitura, in care se sparg ouale, se adauga laptele, sarea , vanilia, zeama si coaja rasa de lamaie, praful de copt , se amesteca cu furculita, incepandtdin mijloc si luand cate putina faina din jur.

Cand aluatul a devenit consistent , se framanta pe planseta. Se intinde o foaie , se unge cu unt, se impatureste  si se lasa 30 de minute sa se odihneasca , acoperit. Se intinde iar o foaie  , se taie diferite forme care se rumenesc in ulei incins. Cand s-au rumenir , se scot cu spumiera si se aseaza pe hartie absorbanta. Se servesc pudrate cu zahar.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!