Salata de dovlecei cu maioneza este grozava! La noi in casa a devenit obligatorie

Salata de dovlecei cu maioneza este grozava! La noi in casa a devenit obligatorie. Ingrediente: 2-3 catei de usturoi; apa, sare; 1 galbenus; 250 ml ulei; 1-2 linguri mustar; 2-3 dovlecei mari; sare dupa gust; 140 g iaurt gras

Mod de preparare: Curatam dovleceii de coaja, taiem in doua, scobim de seminte apoi dam pe razatoarea mare. Intr-o oala incapatoare punem apa cu sare pe foc. Cand incepe sa fiarba punem dovleceii dati pe razatoare. Lasam la foc potrivit pana cand sunt fierti, se verifica din cand in cand. Dupa ce au fiert punem in strecuratoare, dam sub un jet de apa rece si lasam sa se scurga de apa, apasandu-se din cand in cand cu dosul unei linguri.

Intre timp pregatim maioneza din galbenus, mustar si ulei. Toate ingredientele trebuie sa fie la aceeasi temperatura pentru a nu se taia maioneza in timpul prepararii. Curatam usturoiul si ii pisam. Dupa ce s-a scurs dovlecelul, se amesteca cu maioneza si iaurt, se condimenteaza cu sare dupa gust, se adauga si usturoiul, se amesteca bine, dupa care este gata de servire. Pofta buna!

Bonus: Din numai 5 ingrediente, în doar 20 de minute obții cea mai bună cremă pentru prăjituri. Ingrediente: 120 g unt, 210 g zahăr, 200 ml lapte de cocos, 2 ouă, 2 albușuri de ouă, 1/4 păstaie de vanilie (2 fiole esență de vanilie).

Mod de preparare: Din numai 5 ingrediente, în doar 20 de minute obții cea mai bună cremă de cocos: mătăsoasă, exact cât trebuie de dulce și atât de bună încât îți vine să o mănânci așa, goală! Sfat: fă mai multă decât ai nevoie, nu te vei abține de la degustat! Freacă bine (cu ajutorul unui mixer) untul cu zahărul, până obții o cremă omogenă. Adaugă fiecare ou pe rând(inclusiv albușurile), permițându-i oului introdus să se combine complet în mixtură până să îl adaugi pe următorul. Amestecă și laptele de cocos, până când este complet incorporat.

Într-un vas înalt, la foc mic spre mediu, adaugă crema mai sus obținută. Pune 1/4 din păstaia de vanilie (o despici ușor transversal și îi iei miez cu vârful cuțitului) sau esența de vanilie. Amestecă încet și constant până când crema începe să se îngroașe – circa 10 minute. Toarnă crema de cocos într-un vas cu capac (borcan) și lasă să se răcească. Dă la frigider, unde o poți păstra până la o săptămână. O poți servi cu biscuiți/fursecuri, o poți folosi ca umplutură pentru diferite torturi sau, pur și simplu, o poți savura ca atare.

Loading...