close
520b2c147c366

O salata  delicioasa , sanatoasa care se prepara pe repede-nainte

 

Ingrediente

-2 rosii mari coapte, taiate in jumatati

-putin busuioc proaspat

-2 linguri ketchup

-2 linguri ulei de masline

-1 lingura otet balsamic

-1 catel de usturoi, tocat marunt

-sare, dupa gust

-1 salata mare, rupta in bucatele

-200 g branza feta , faramitata

 

Mod de preparare

Intr-un robot de bucatarie, se combina rosiile cu busuiocul, ketchup, uleiul , otetul, usturoiul si sarea. Se amesteca pana se omogenizeaza bine, dar nu se distrug bucatile de rosii din compozitie,prea mult.

Intr-un bol mare, se amesteca salata rupta bucatele cu sosul preparat. Se presara branza feta , faramitata, se amesteca usor si se serveste imediat ca atare sau ca garnitura .

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

RETETA BONUS – Pate de ficat facut in casa

Pateul este un produs care nu lipseste de pe mesele noastre si pe care il consumam cu mare placere, mai ales la micul dejun cu paine prajita.

Si de ce sa ne cumparam din magazin un pateu care are termen de valabilitate de un an si atunci stim foarte bine ce contine el cand putem foarte bine sa ne pregatim unul in casa gustos si mai ales sanatos, fara chimicalele atat de daunatoare organismului nostru. Iata de ce ingrediente aveti nevoie:

Ingrediente

250 g ficatei de pui
1 ceapa
100 g carne de pui
piper macinat
sare
lamaie
4 oua fierte
200 g de masline
castraveti murati

Mod de preparare

In primul rand trebuie sa punem intr-o oala carnea la fiert cu putina sare iar cand da in clocot ii luam spuma si o aruncam. O lasam sa fiarba pana se patrunde bine.

Spalam ficateii si ii lasam 20 de minute in apa rece sa iasa sangele din ei dupa care ii punem la fiert in oala cu carnea. Cand se formeaza spuma o aruncam. Curatam ceapa, o spalam si o punem in oala adaugam o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Lasam sa mai fiarba 20 de minute. Dupa ce au fiert scoatem carnea si ficateii si le lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au tacit le trecem prin masina de tocat carne.

Punem peste compozitie putina zeama de lamaie, piper macinat si potrivim gustul cu sare. Daca compozitia este prea tare adaugam putina zeama in care au fiert carnea si ficateii.

Asezam ficatul pe un platou pe care am pus frunze de salata verde si ornam de jur imprejur cu masline, oua fierte si castraveti murati. Daca pateul nu se consuma la prima masa il puteti  pune intr-o caserola acoperita ermetic si pus in frigider dar a doua zi trebuie consumat. Deci vedeti ca se poate manca sanatos si nu foarte costisitor. Acum, fuga la piata sa faceti cumparaturi.

Asa ca spor la treaba si pofta buna!