Salata care inlocuieste carnea. Salata de fasole boabe cu sos de iaurt

Fasolea contine multe proteine si poate inlocui cu succes carnea. Aceasta salata este deosebita si delicioasa.

Ingrediente:

½ kg fasole cu boabe mari

2 morcovi

1 pastarnac

1 ceapa

sare, dupa gust

1 gogosar in otet

Pentru sos:

100 g iaurt grecesc

zeama de la 1 lamaie

4 linguri ulei de masline

sare, piper, dupa gust

1 legatura ceapa verde

1/2 legatura patrunjel

Mod de preparare:

Lasi fasolea la inmuiat in apa rece peste noapte. O fierbi, schimband apa de cateva ori.

Fierbi o jumatate de ora cu vasul acoperit, dupa care pui la fiert morcovii si pastarnacul curatate de coaja si spalate, impreuna cu ceapa intreaga.

Condimentezi cu sare si lasi sa fiarba la foc potrivit pana cand fasolea este bine patrunsa.

Scurgi fasolea, o pui intr-un castron adanc si o lasi sa se raceasca. Opresti morcovul fiert, pe care il toci cubulete si arunci celelalte legume.

Prepari un sos din iaurt, ulei de masline si condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Adaugi ceapa verde maruntita si patrunjelul tocat. Torni sosul peste fasole, amesteci bine si decorezi cu feliute de gogosar murat, rondele de ceapa verde si frunze de patrunjel. Lasi la rece 1-2 ore.

<
Loading...