close
picture-4631

Pline de savoare si foarte delicioase.

 

Ingrediente

-130 g unt

-3 oua

-2 linguri smantana

-faina cat cuprinde

-1 pahar nuci tocate

-100 g zahar

-2 linguri dulceata, dupa gust

-zahar vanilat

 

Mod de preparare

Se face un aluat potrivit de tate din unt, 3 galbenusuri, smantana si faina cat cuprinde. Se framanta bine, apoi se fac din aluat 30 de bile. Se intinde fiecare bila sub forma de foaie mica si se umplu toate cu urmatoarea crema.

Se bat spuma cele trei albusuri ramase, se amesteca impreuna cu zaharul , zaharul vanilat , nucile tocate  si dulceata. Dupa ce se unge fiecare foaie cu aceasta crema , se fac rulouri  , se aseaza pe o tava unsa si se coc.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

 

Salata de fasole verde

 

Aceasta salata minunata este foarte potrivita pentru zilele de post.

Ingrediente

-1 kg pastai fideluta

-1/2 ceasca ulei

-2 linguri otet

-sare si piper , dupa gust

-1 lingurita mustar

-1 ceapa taiata fideluta

-2 catei usturoi pisati

-marar tocat fin

-2 ardei copti si taiati fideluta

-2 rosii

 

Mod de preparare

Se curata pastaile, se spala si se pun la fiert in apa. Dupa ce fierb , se scurg de apa. Se amesteca uleiul cu otetul , sare , piper , usturoiul pisat si mustsrul.

Se toarna acest amestec peste fasolea fiarta . Se garniseste apoi cu ceapa, ardeiul , mararul si rosiile taiate felii. Iata cat de simplu puteti prepara o mancare de post.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!