close
rulouri-1024×768

Un desert fin si aromat cu vanilie!

 

Ingrediente

-1 pachet aluat foitaj

-120 g zahar pudra

-750 ml lapte integral

-6 galbenusuri

-1 pastaie vanilie

 

Mod de preparare

Aluatul se intinde cat mai subtire pe masa de lucru, apoi se decupeaza fasii care se infasoara pe forme de bete de metal, astfel incat sa se formeze un con.

Se coc la foc potrivit 20-30 de minute.

Laptele si pastaia de vanilie se adauc la punctul de fierbere.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce amestecul se albeste, apoi se toarna laptele fierbinte  amestecand continuu.

Se aseaza compozitia pe foc si se amesteca pana ce crema devine groasa, fara a fierbe.

Se trage vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca si apoi se pune la frigider pentru 2 ore. Se foloseste crema pentru umplerea rulourilor.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!