Rulada din carne de vitel

 

Carnea este principala sursa de proteine atat de necesare organismului nostru.

Carnea de vita are un continut bogat de vitamina B care ajuta la formarea celulelor rosii iar zincul si magneziul ajuta la cresterea imunitatii. Totusi nu este recomandat sa consumati carne rosie mai mult de o data pe saptamana. 

Ingrediente

  • 1,5 kg carne de vitel
  • 150 g carne tocata de porc
  • 150 g carne tocata de vita
  • 100 ml de smantana
  • 200 g de ciuperci
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 50 g de unt
  • 100 g de cascaval
  • 6 rosii
  • 1oo ml de ulei
  • piper
  • sare

Cum se prepara

Primul pas in prepararea acestei retete este sa spalam ciupercile bine sub jet de apa si sa le curatam. Pe un prosop de hartie le punem la scurs. Dupa ce s-au scurs le taiem. Intr-un vas amestecam carnea tocata, ciupercile, patrunjelul tocat, jumatate din cantitatea de smantana, piper si sare. Luam pulpa de vitel si o crestam adanc pe toata lungimea. O  presaram cu piper si o umplem cu compozitia obtinuta anterior.

O prindem cu scobitori si o stropim cu ulei. Intr-o tava unsa cu ulei asezam pulpa umpluta si o bagam la cuptor la foc potrivit pentru 40 de minute, stropind-o cu sosul din tava . Curatam ceapa si o taiem fideluta iar morcovul il taiem rondele si  le punem in cuptor peste pulpa umpluta si mai lasam pana ce legumele se patrund.  Cand carnea s-a rumenit si legumele s-au facut oprim focul.

Iar acum pregatim rosiile care vor da un aspect placut atunci cand vor fi asezate langa feliile de rulada. Intr-o tava unsa asezam rosiile putin crestate peste care punem putin unt si cascaval ras si le bagam la cuptor pentru 15 minute. Se aranjeaza pe platou felii de rulada , rosiile se stropesc cu sosul din tava in care am facut rulada iar deasupra se pune putina smantana. Gata, tocmai ati preparat o cina foarte gustoasa pentru familia voastra! 

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

 

<
Loading...