close
53422-xl

Sa mancam putin spanac si stevie  sa ne improspatam sangele, ca trece primavara si nu profitam de ele!

 

Ingrediente

-6 oua

-6 linguri ulei

-2 linguri smantana

-6 linguri faina

-2 lingurite praf de copt

-6 linguri spanac si stevie

-seminte pin

-sare

 

Umplutura

-250 g crema de branza

-3 linguri smantana

-100 g somon afumat

-1 lingurita piper in patru culori macinat grosier

 

Mod de preparare

Freaca galbenusurile cu uleiul, piureul de spanac si stevie , sare. Incorporeaza smantana, faina cernuta si amestecata cu praful de copt.

Separat bate albusurile spuma si incorporeaza-le treptat in compozitia cu spanac. Tapeteaza o tava mare cu hartie de copt, toarna aluatul  si da la cuptorul incins, la foc potrivit, 15-20 de minute.

Cand s-a racorit blatul, pune-l pe folie de plastic, intinde deasupra crema de branza cu smantana, aseaza deasupra feliile de somon, apoi presara piperul.

Ruleaza cu ajutorul foliei, strange cu grija si da la rece cel putin 2 ore. Taie inainte de servire, cu un cutit foarte ascutit si, presara obtional , seminte de pin.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!