dehaine.ro

Pizza este una dintre cele mai populare mâncăruri din lume. Toti sunt înnebuniti după acest deliciu italian şi eu nu sunt o excepţie.

Am învăţat să o gătesc singură pentru ca să o pot ajusta după propriile preferinţe.

Astăzi vreau să învăţaţi şi voi, pentru că dacă ştiţi să faceţi o pizza delicioasă familia şi prietenii o să vă adore!

Cea mai importantă parte a unei pizza este blatul. Unii preferă să fie subţire, alţii preferă blatul gros. Reţeta pe care v-o prezint este suficientă pentru 2 blaturi subţiri sau unul gros. Pizza mea e pe blat subţire.

Ingrediente pentru blat:

  • 225 g făină
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 linguriţă drojdii active
  • 1 lingură de ulei
  • 6 linguri de apă călduţă

Cerneţi făina într-un bol, adăugaţi sarea şi drojdia, amestecaţi.

Faceţi o fântâniţă în centru unde adăugaţi uleiul şi apa. Încorporaţi.

Frămîntaţi 5 min pînă aluatul devine fin şi elastic.

Faceţi o bilă ungeţi-o cu puţin ulei şi acoperiţi cu folie alimentară.

Lăsaţi să se odihnească o oră sau până se dublează în volum.

Între timp vom pregăti restul ingredientelor.

Sosul de pizza va conţine:

  • 250 g roşii piuree
  • 1 linguriţă de oregano uscat
  • ulei de măsline
  • 3-4 căţei de usturoi
  • puţin chilli
  • sare şi piper după gust

Încingeţi într-o tigaie uleiul de măsline şi adăugaţi oregano uscat. Amestecaţi puţin, gătiţi un minut sau până începeţi să-i simţiţi bine mirosul. Apoi adăugaţi usturoiul tocat mărunt.

Peste 30 de secunde adăugaţi roşiile piure.

Asezonaţi cu chilli, sare şi piper şi gătiţi la foc mic timp de 30 de minute.

Acest sos e suficient pentru 2 pizza.

Pentru topping vom folosi:

  • ton din conservă
  • măsline verzi feliate
  • cașcaval ras și mozzarella
  • ceapă 
  • porumb proaspăt sau din conservă
  • felii de roşii proaspete

Când aluatul a crescut suficient, îl divizăm în 2 şi întindem turtele. Ungem blaturile cu sos, adăugăm componentele din toping.

Ordinea nu prea contează, important e să fie uniform şi să finisaţi cu o parte din cașcaval pentru ca să se rumenească frumos. 

Vom coace pizza timp de 20-25 min într-un cuptor preîncălzit la 230grade sau până se rumeneşte bine aluatul pe margini. 

Timpul depinde şi de grosimea blaturilor.

Ca să verficaţi dacă blatul e copt şi la mijloc, ridicaţi puţin blatul cu o spatulă şi vă uitați dedesubt.

Centrul trebuie să fie ferm şi rumen.

Vă doresc poftă bună!

dehaine.ro