dehaine.ro


Pentru această rețetă am folosit următoarele ingrediente:

4 dovlecei, 4 ardei graşi, 4 cepe, 1 ceașcă de orez, 1 ceașcă de ulei, 4 roşii decojite, verdeață tocată, sare, piper boabe, tarhon.
Se curăță dovleceii, se spală şi se taie felii, după care se călesc în ulei încins împreună cu ardeii tăiați felii pe lung. Când legumele s-au înmuiat ușor se scot
și se lasă pe o farfurie, cât timp se călește ceapa în restul de ulei.
Se unge o cratiță cu pereții înalți cu ulei, se așează un strat gros de dovlecei și ardei, se pune ceapa, apoi
orezul fiert separat și alt strat de legume călite.
Se acoperă cu un strat de roșii decojite, se adaugă în pilaf boabe de piper şi se acoperă cu apă caldă în care s-a dizolvat o linguriță de sare.
Peste roşii se toacă mărunt pătrunjel verde și câteva frunze de tarhon.
Cratița se lasă la foc mic o oră, apoi se scade în cuptor şi se lasă să se răcească conținutul înainte de a servi la masă.
Pilaful se poate păstra de pe o zi pe alta.

Vă doresc poftă bună!

dehaine.ro