close
Traditional

Reteta maicutelor de la Manastirea Prislop – Ardei umpluti de post, o bunatate de mancare

s604x0_ardei_umpluti_de_post

S-a aflat cum fac maicutele de la manastirea Prislop cei mai buni ardei umpluti de post.

Sunt deliciosi si consistenti. Incearca si tu aceasta reteta sanatoasa si satioasa. Ai nevoie de: 7 ardei grasi, 1 ardei, 2 morcovi, 2 cepe, 150 g orez, 3 rosii, boia de ardei dulce, piper, sare, 50 ml ulei, 1 lingura de faina, 1 lingurita de vegeta, patrunjel.

Cum se prepara: Ardeii se spala si se curata de cotorul cu seminte. Din cotor se indeparteaza semintele si se opreste pentru capac. Separat pregatim legumele, ceapa si ardeiul se toaca fasiute, morcovul se rade.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, inabusim legumele, se adauga orezul, adaugam pulpa de la rosii si se lasa pe foc pana capata o consistenta buna de umplut ardeii.

La final, adaugam sare, piper dupa gust. Se umplu ardeii si ii asezam intr-o cratita mai inalta. Se adauga apa calda si cateva rondele de rosii. Se adauga dupa gust o lingurita de vegeta si se lasa ardeii la fiert la foc mic. Spre final dizolvam o lingura de faina in apa si adaugam in sos. Sunt gata cand zeama a scazut si ardeii au fiert. Se adauga verdeata tocata marunt. Se servesc calzi, impreuna cu sos.