dehaine.ro

Aceasta tarta Austriaca este simpla si de efect. Gustul ei este delicios.
Migdalele ii dau un gust fantastic aluatului, este fantastica!

Pentru a prepara aceasta reteta de tarta austriaca, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

200 de grame de faina
100 de grame de unt rece
100 de grame de migdale macinate
1 ou mare
150 de grame de zahar
coaja de lamaie
1 plic de zahar vanilat sau 1/2 lingurita esenta de vanilie
1/2 de lingurita de praf de copt
pentru umplutura
1 borcan de 300 de grame cu marmelada acrisoara (eu am folosit gem de caise din productia proprie, merge bine de zmeura, de capsuni, de macese etc.).
zahar praf
1.Toate ingredientele pentru aluat se pun intr-un bol si se framanta rapid, adaugand atata apa rece cat sa se adune toate ingredientele intr-o bila.

Nu se framanta mai mult, doar cat e necesar pentru a sta legat.

  1. Se da la frigider aluatul pentru o ora.
  2. Apoi se imparte aluatul in doua bucati, una 2/3, alta 1/3. Cea mai mare se intinde in foaie de tarta si se aseaza intr-o tava de tarta.

Marginile se uniformizeaza, decupandu-le la aceeasi inaltime, apoi se inteapa aluatul cu furculita.

Se toarna gemul (de gutui in cazul meu) peste aluat.

  1. Din treimea de aluat ramasa se taie grilajul pentru tarta.
  2. Se coace 30-35 de minute la 175 de grade, se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar praf.

Va doresc pofta buna!

dehaine.ro