dehaine.ro

Varza a la Cluj este o mâncare ardelenească foarte gustoasă, sănatoasă și ușor de făcut.

Dupa părerea mea Varza la Cluj = Sarmale marunțite în blender. Adică conține toate ingredientele de sarmale, dar fără munca de a le rula în foi de varză.

Pentru o oala de varză a la Cluj, pentru 4 persoane,  aveti nevoie de următoarele ingrediente:

Jumătate de varză mare tăiată mărunt.

1 căniță de orez fiert

500 de grame carne tocată

1 borcan de 125g de pastă de roșii (adăugați mai mult dacă vă place mai acrișoară)

Jumătate de căniță de apă

piper/sare

1 ceapă călită

Căliți într-o tigaie ceapa până devine transparentă și apoi adăugați și carnea.

Căliți bine aproximativ 10 minute.

Căliți varza aproximativ jumătate de ora, într-o tigaie. Varza lasă apă de obicei, așa că puteți să folosiți un capac să se călească bine.

Amestecați apoi varza, orezul jumătate fiert și carnea împreună adăugând sare și piper.

Adăugați în compoziție și 70 de grame de pastă de roșii. Restul pastei de roșii combinați-o cu apă.

Așezați într-o oală (de iena) compoziția și pe deasupra turnați pasta de roșii combinată cu apă.

Se pune la cuptor 40 de minute la foc mediu.

Se servește cu smântână.

Vă doresc poftă bună!

dehaine.ro