Rata umpluta

 

Carnea de rata este o carne rosie, foarte hranitoare si gustoasa, si plina de nutrienti de calitate, benefici organismului. 

Ea contine proteine, fosfor, fier, zinc dar si vitamina B12, acid folic si magneziu. Este bogata in grasimi si colesterol, dar doar daca pielea este consumata. Carnea de rata intareste sistemul imunitar, nervos si cel digestiv. Grasimea de rata da o aroma speciala mancarurilor.

Ingrediente

  • 1 rata
  • 2 cepe
  • 1/2 kg de ciuperci
  • 1 lingura de unt
  • 200 g de smantana
  • 200 g carne de pui
  • 2 pahare cu vin
  • 1 lingura de otet
  • piper
  • sare

Cum se prepara

Curatam si parlim bine rata si apoi o spalam. O punem la marinat pentru 12 ore in vin si cu boabe de piper. Acoperim vasul si il punem in frigider. Acum pregatim umplutura. Spalam ciupercile bine sub jet de apa si le taiem  fasiute. Le punem intr-o cratita in care am pus unt si le lasam sa se inabuse in zeama lasata de ele pana se rumenesc putin.  Trecem prin masina de tocat carnea de pui, apoi tocam ceapa si o amestecam cu carnea de pui.

Punem carnea tocata intr-o cratita cu putin unt si lasam sa se inabuse in zeama lasata de la carne. Amestecam in cratita ca aceasta sa nu se afume. Cand carnea s-a rumenit oprim focul si o lasam sa se raceasca. Dupa ce carnea s-a racit o amestecam cu ciupercile, smantana, piperul si sare dupa gust. Umplem rata cu aceasta umplutura si o coasem cu atentie, pentru ca altfel carnea s-ar imprastia.

Intr-un vas termorezistent punem rata peste care turnam  vinul, otetul  si cateva boabe de piper si o bagam la cuptor. O lasam la foc potrivit pana ce carnea s-a patruns si s-a rumenit. Va veti bucura papilele gustative cu o friptura gustoasa si aromata langa care merge o garnitura de varza si un piure pufos de cartofi. Va asigur ca cei din familie vor fi foarte incantati de reteta pe care tocmai ati pregatit-o, si cu siguranta vor cere doua portii. 

Asa ca spor la treaba si pofta buna!

<
Loading...