Pui umplut cu ficatei

 

Putem sa pregatim carnea de pui si altfel, de exemplu umpluta cu ficatei de pui si ciuperci.

Este o reteta usoara si in acelasi timp deosebit de delicioasa. Nu se pregateste greu si combinatia de carne de pui , ficatei si legume dau o savoare placuta fripturii.

Ingrediente

  • 1 pui
  • 250 g de ciuperci
  • 200 g de ficatei
  • 4 oua
  • 2 cepe
  • 1 felie de paine
  • 200 ml de lapte
  • 100 g de unt
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • ulei
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Parlim puiul , il spalam si il frecam cu sare . Spalam bine ciupercile sub jet de apa si le taiem fasiute. Curatam ceapa , o spalam si o tocam. Intr-o cratita punem untul , ciupercile , ceapa si le punem pe foc mic amestecand des in ele sa se inabuse .  Fierbem doua oua tari , inmuiem felia de paine in lapte si o scurgem bine  si le trecem prin masina de tocat impreuna cu ficateii. Adaugam peste ele doua oua crude , verdeata tocata marunt, piper , sare si le amestecam bine. Aceasta compozitie o amestecam cu ciupercile si umplem puiul cu ea. Prindem cu scobitori pe unde am umplut puiul si sus la gat.

Punem puiul intr-un vas termorezistent uns bine in care punem putin ulei , o cana cu apa , piper , sare si il punem in cuptor la foc potrivit. Puiul trebuie sa se rumeneasca bine. Incercam carnea cu o furculita si daca aceasta intra unor in ea inseamna ca este facuta daca nu o mai lasa. Cand puiul s-a rumenit frumos il scoatem pe un platou si in sosul in care s-a facut stoarcem zeama de lamaie dupa gust si cu acesta stropim puiul. Va veti bucura de o delicioasa friptura incat cineva va spune vreau doua portii.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

<
Loading...