close
International

Pui Tikka Masala – una din rețetele de bază ale bucătăriei indiene se face mai ușor decât am crede noi, europenii

tikka1-1024×786

Pui Tikka Masala – una din rețetele de bază ale bucătăriei indiene se face mai ușor decât am crede noi, europenii.

Are o explozie fabuloasă de condimente (mai multe la număr decât într-o rețetă românească, de exemplu) care se împletesc atât de minunat, încât nu ai cum să nu te îndrăgostești de gustul final! Fă pui Tikka Masala dacă vrei să îți impresionezi musafirii, fără să te agiți prea mult.

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 40 min
Gata in: 50 min

INGREDIENTE

3-4 bucăți piept de pui, tăiate cubulețe
250 g iaurt
1 lingură zeamă de lămâie
2 cepe tocate mărunt
2 ardei roșii tocați
1 linguriță turmeric
3 lingurițe chimion ras
4 lingurițe piper
1 linguriță ghimbir proaspăt ras
1 linguriță sare
1 lingură de unt
2 căței de usturoi pisați
1 linguriță boia de ardei iute
240 g sos de roșii/bulion
240 ml smântână de gătit
Pătrunjel proaspăt – pentru decorat la final

PREPARARE

Într-un vas mare, combină iaurtul cu chimionul, 1 linguriță de sare, 1 linguriță turmeric, 1 linguriță boia de ardei iute, coriandru, zeama de lămâie și piperul.

Dă bucățile de pui prin acest amestec, asigurându-te că le acoperi pe toate de marinadă. Pune o folie de plastic deasupra și dă la frigider cel puțin o oră (poți să lași și peste noapte).

Prăjește bucățile de pui într-o tigaie, cam 5 minute pe fiecare parte.

În altă tigaie, călește ușor ceapa și ardeiul, în unt. Asezonează cu restul de condimente. Adaugă sosul de roșii și smântâna, amestecă ușor. Lasă, la foc mic, să fiarbă sosul, aproximativ 20 de minute.

Adaugă, apoi, și bucățile de pui. Mai lasă 10 minute, semi-acoperit, la foc mic. Presară niște pătrunjel proaspăt deasupra și servește alături de niște orez simplu.

sursa

loading...