close
International

Pui Tikka Masala – una din rețetele de bază ale bucătăriei indiene se face mai ușor decât am crede noi, europenii

tikka1-1024×786

Pui Tikka Masala – una din rețetele de bază ale bucătăriei indiene se face mai ușor decât am crede noi, europenii.

Are o explozie fabuloasă de condimente (mai multe la număr decât într-o rețetă românească, de exemplu) care se împletesc atât de minunat, încât nu ai cum să nu te îndrăgostești de gustul final! Fă pui Tikka Masala dacă vrei să îți impresionezi musafirii, fără să te agiți prea mult.

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 40 min
Gata in: 50 min

INGREDIENTE

3-4 bucăți piept de pui, tăiate cubulețe
250 g iaurt
1 lingură zeamă de lămâie
2 cepe tocate mărunt
2 ardei roșii tocați
1 linguriță turmeric
3 lingurițe chimion ras
4 lingurițe piper
1 linguriță ghimbir proaspăt ras
1 linguriță sare
1 lingură de unt
2 căței de usturoi pisați
1 linguriță boia de ardei iute
240 g sos de roșii/bulion
240 ml smântână de gătit
Pătrunjel proaspăt – pentru decorat la final

PREPARARE

Într-un vas mare, combină iaurtul cu chimionul, 1 linguriță de sare, 1 linguriță turmeric, 1 linguriță boia de ardei iute, coriandru, zeama de lămâie și piperul.

Dă bucățile de pui prin acest amestec, asigurându-te că le acoperi pe toate de marinadă. Pune o folie de plastic deasupra și dă la frigider cel puțin o oră (poți să lași și peste noapte).

Prăjește bucățile de pui într-o tigaie, cam 5 minute pe fiecare parte.

În altă tigaie, călește ușor ceapa și ardeiul, în unt. Asezonează cu restul de condimente. Adaugă sosul de roșii și smântâna, amestecă ușor. Lasă, la foc mic, să fiarbă sosul, aproximativ 20 de minute.

Adaugă, apoi, și bucățile de pui. Mai lasă 10 minute, semi-acoperit, la foc mic. Presară niște pătrunjel proaspăt deasupra și servește alături de niște orez simplu.

sursa

RETETA BONUS

Vinete umplute cu ciuperci

Vinetele cat si ciupercile sunt doua legume pline de vitamine benefice pentru organismul nostru, iar combinate vor fi un adevarat festin culinar.

Ciupercile ne aduc un aport crescut de vitamina D, stimuleaza sistemul imunitar si ne accelereaza metabolismul. Iar vinetele au proprietati anticancericene, antimicrobiene, anticolesterol si antivirale. Ele alunga insomniile si starile nervoase. Datorita nivelului scazut de zahar vinetele sunt recomandate diabeticilor.

Ele contin potasiu care ajuta la stimularea inimii, magneziu care combate stresul, calciu pentru intarirea sistemului osos, vitamina A si C pentru sistemul imunitar. Ciupercile cat si vinetele sunt sarace in calorii si sunt indicate si in curele de slabire, atat de chinuitoare pentru noi.

Ingrediente

4 vinete
300 g de ciuperci
200 g de bulion de rosii
4 linguri cu pesmet
ulei
piper
sare
patrunjel tocat

Cum se prepara

Spalam vinetele, nu le curatam de coaja pentru ca este plina de vitamine, le taiem in doua pe lung. La fiecare vanata taiata se face o taietuta in jurul miezului, aproape de pielita. Le presaram cu sare si le lasam 40 de minute sa se scurga apa din ele. Le stergem bine si le prajim in ulei pana se rumenesc. Le scoatem  pe o farfurie pe care am pus hartie ca sa absoarba uleiul din ele.

Cu mare atentie le scoatem miezul, pastrand pielita si un strat subtire din miez. Spalam ciupercile sub jet de apa si intr-o cratita le calim. Peste ele adaugam miezul de vinete tocat. Le presaram cu piper si sare dupa gustul nostru si adaugam patrunjelul tocat.

Cu aceasta compozitie umplem vinetele. Le asezam intr-un vas termic, le presaram pesmet pe ele si le stropim cu ulei, iar deasupra le punem bulionul. Le punem in cuptor pana se rumenesc. Veti descoperi o reteta cu un gust placut, o mancare usoara si plina de vitamine, pe care o puteti servi atat la pranz cat si la cina.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!