close
pachetele-cu-gem-de-prune-580×400

Pufoase si aromate , tocmai bune pentru un desert delicios.

 

Ingrediente

-300 g faina

-250 g unt

-2 galbenusuri

-2 linguri smantana

-30 g drojdie

-2 linguri zahar

-coaja rasa de la o lamaie

-2 plicuri zahar vanilat

-putina sare

-3 linguri gem de caise sau piersici

 

Mod de preparare

Se inmoaie drojdia cu putin lapte sau apa calduta, se amesteca 2 linguri de faina  si se lasa sa creasca 15 minute.

Se freaca untul cu zaharul pana devine spumos, se adauga galbenusurile, sare, smantana si coaja de lamaie, zaharul vanilat apoi, treptat, faina si drojdia dospita. Se framanta aluatul 20 de minute. Se intinde o foaie groasa de 5 cm si se taie dreptunghiuri lungi de 10 cm si late de 5 cm.

Se aseaza la mijlocul fiecarui dreptunghi o lingurita de gem, se ung doua margini -in unghi- cu albus si se indoaie o parte peste cealalta, formand un patrat.

Se apasa usor cu degetul pe margini, ca sa se lipeasca. Se ung pe deasupra cu ou batut, se presara zahar tos si se coc pe tava neunsa , la foc potrivit , pana se rumenesc frumos.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

loading...