Prajitura pufoasa cu lamaie

Atat va pot spune , excelenta! Merita sa incercati!

Foile

-600 g faina
-2 oua
-8 linguri zahar pudra
-100 g unt
-200 ml lapte
-1 lingurita amoniac

Crema

-2 galbenusuri
-125 g zahar
-1 praf sare
-500 ml lapte
-1 lamaie
-1 lingurita amidon

Glazura

-3 linguri zahar pudra
-sucul unei lamai

Preparare

Pentru foi se mixeaza ouale cu untul, zaharul si amoniacul dizolvat in lapte. Se adauga faina treptat, sarea , se amesteca bine si se imparte aluatul in patru. Din fiecare parte se intinde o foaie, care se coace pe dosul tavii unse.

Pentru crema , se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema alba in care se toarna laptele clocotit si amidonul amestecat cu o lingura de lapte rece. Se pune crema pe foc amestecand continuu , dar nu trebuie sa fiarba.

Se trage de pe foc si se adauga coaja de lamaie rasa , dupa care se lasa sa se raceasca , amestecand in ea din cand in cand. Se monteaza prajitura iar deasupra se amesteca ingredientele pt glazura si se toarna peste prajitura. Se lasa la frigider 12 ore.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

Loading...