close
Traditional

Prăjitura „Mălai dulce”, un desert pe cât de simplu, pe atât de gustos și de nerefuzat. Se face rapid, fără bătăi de cap

800x0_14999600613ad38750

Prăjitura „Mălai dulce”, este o prăjitură simplă, dar cu gust bun și culoare plăcută, iar odată încercată, poate deveni favorită, pentru familia toată.

 

Ingrediente

4 ouă medii
200 g zahăr
400 g iaurt grecesc
200 g perle de brânză, sau brânză proaspătă de vaci
100 g unt cu 82% grăsime
250 g mălai
150 g făină
1 plic praf de copt
3 plicuri zahăr vanilat
50 g stafide
coaja rasă de la o lămâie

Mod de preparare

Se cerne făina împreună cu praful de copt.

Mălaiul se macină cât de fin, cu râșnița de cafea, apoi se amestecă cu făina.

Stafidele le punem la hidratat în apă cât să fie acoperite și se lasă 30 de minute.

Se separă albușurile de gălbenușuri și se presară sare peste ele.

Se mixează untul moale cu gălbenușurile și jumătate din zahăr, până se obține o compoziție omogenă.

Se adaugă iaurtul, apoi mălaiul cu făina și se lasă compoziția să se odihnească 30 de minute, pentru a se hidrata mălaiul.

Se adaugă brânza, stafidele hidratate și coaja de lămâie și se omogenizează compoziția.

Albușurile se mixează spumă, adăugând treptat și restul de zahăr și pe cel vanilat, apoi, se încorporează bezeaua în compoziția cu mălai.

Se întinde compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și se coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.

Se servește prăjitura „Mălai dulce”, rece, pudrată cu zahăr.

sursa

loading...