close
Traditional

Prăjitura „Mălai dulce”, un desert pe cât de simplu, pe atât de gustos și de nerefuzat. Se face rapid, fără bătăi de cap

800x0_14999600613ad38750

Prăjitura „Mălai dulce”, este o prăjitură simplă, dar cu gust bun și culoare plăcută, iar odată încercată, poate deveni favorită, pentru familia toată.

 

Ingrediente

4 ouă medii
200 g zahăr
400 g iaurt grecesc
200 g perle de brânză, sau brânză proaspătă de vaci
100 g unt cu 82% grăsime
250 g mălai
150 g făină
1 plic praf de copt
3 plicuri zahăr vanilat
50 g stafide
coaja rasă de la o lămâie

Mod de preparare

Se cerne făina împreună cu praful de copt.

Mălaiul se macină cât de fin, cu râșnița de cafea, apoi se amestecă cu făina.

Stafidele le punem la hidratat în apă cât să fie acoperite și se lasă 30 de minute.

Se separă albușurile de gălbenușuri și se presară sare peste ele.

Se mixează untul moale cu gălbenușurile și jumătate din zahăr, până se obține o compoziție omogenă.

Se adaugă iaurtul, apoi mălaiul cu făina și se lasă compoziția să se odihnească 30 de minute, pentru a se hidrata mălaiul.

Se adaugă brânza, stafidele hidratate și coaja de lămâie și se omogenizează compoziția.

Albușurile se mixează spumă, adăugând treptat și restul de zahăr și pe cel vanilat, apoi, se încorporează bezeaua în compoziția cu mălai.

Se întinde compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și se coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.

Se servește prăjitura „Mălai dulce”, rece, pudrată cu zahăr.

sursa

RETETA BONUS

Fasole boabe cu costita la borcan pentru iarna

Cand avem pofta de fasole cu costita cel mai bine ar fi sa o gasim pe rafturile din camara noastra.
De ce spun asta? Pentru ca cea cumparata din magazin este plina de E-urile atat de daunatoare organismului nostru.

Fasolea este plina de substante nutritive si fibre, vitamine si minerale, cum ar fi calciu, fosfor, potasiu, acid folic, magneziu si fier. De asemenea o portie de fasole , poate inlocui cu succes carnea la o masa, deoarece este bogata in proteine!

Ingrediente

1,5 kg de fasole boabe
1 kg de costita
6 cepe
6 gogosari
250 ml de ulei
4 morcovi
250 g de bulion de rosii
3 foi de dafin
piper
sare

Cum se prepara

In primul rand, trebuie de seara sa punem fasolea la inmuiat. Dimineata aruncam apa si o punem la fiert in 3 ape. In a patra apa o fierbem. Tocam ceapa marunt , curatam morcovii si ii dam pe razatoare, curatam gogosarii de cotoare si seminte si ii spalam bine.  Cand fasolea este trei sferturi fiarta adaugam in ea legumele si lasam sa scada bine.

Taiem costita felii si o inabusim bine intr-o tigaie pe ambele parti pana se rumeneste. O adaugam peste fasole si lasam sa fiarba totul. Cand ea a scazut adaugam piperul, foile de dafin, bulionul  si potrivim gustul cu sare. Mai lasam sa fiarba 15 minute amestecand des. Punem fasolea fierbinte in borcanele sterilizate si le capsam bine. Le bagam la cuptor pentru sterilizare 30 de minute. Dupa trecerea timpului oprim focul si le lasam acolo pana a doua zi cand le mai sterilizam odata.

Dupa cea de a doua sterilizare asa fierbinti le punem intr-o patura groasa si le lasam asa pana a doua zi cand se racesc. Le punem pe raftul din camara racoroasa si intunecata cu gura in jos. Acum ne-am imbogatir produsele de iarna din camara si cu delicioasa fasole cu costita, care poate fi consumata atat la pranz dar si la cina!

Asa ca spor la treaba si pofta buna!