close
656x440_prajitura-intercontinental-197049

Aceasta peajitura delicioasa  cu un gust divin , sigur va fi pe placul vostru.

 

Ingrediente

Foile

-12 albusuri

-12 linguri nuca macinata

-12 linguri zahar

-6 linguri faina

-1 praf sare

 

Crema

-12 galbenusuri

-12 linguri zahar

-2 plicuri zahar vanilat

-8 linguri lapte

-300 g unt

-50 g fulgi de nuca de cocos

-50 g stafide

-50 g ciocolata

 

Decorul

-50 g ciocolata alba

-50 g ciocolata neagra

 

Mod de preparare

Pentru foi, bati spuma albusurile cu praful de sare si zaharul, iar la final adaugi nucile macinate amestecate cu faina. Imparti compozitia in 3 parti egale, pe care le intinzi separat intr-o tava unsa si tapetata cu hartie decopt. Coci foile aproximativ 15 minute.

Pentru crema, mixezi pe baie de aburi galbenusurile cu cele doua tipuri de zahar. Cand compozitia se ingroasa, o dai deoparte si o lasasa se raceasca.

Mixezi untul moale pana devine cremos, apoi adaugi treptat crema de galbenusuri. Imparti crema in trei parti egale. Amesteci o parte din crema cu fulgii de cocos, a doua parte cu stafide si a treia parte cu ciocolata rasa.

Intinzi peste prima foaie crema de cocos, asezi a doua foaie, pui crema de stafide, a treia foaie si crema de ciocolata. Razi peste prajitura ciocolata alba si neagra si o dai la rece cateva ore.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!