Prajitura indiana

Prajiturile indiene sunt prajituri umplute cu frisca si glazura de ciocolata. Este o prajitura fina si usor de facut. Aceasta prajitura imi aduce aminte de copilarie, cand de cate ori aveam ocazia sa trec pe langa o cofetarie, aceasta imi facea cu ochiul din vitrina si o savuram cu mare placere.

Eu prefer sa fac pentru familia mea prajiturile in casa, decat sa le cumpar, pentru ca toti stim ca cele facute in bucataria noastra sunt mult mai sanatoase, sigure, iar casa se va umple de un miros apetisant si placut. 

Ingrediente

200 g de zahar brun

150 g de faina

8 oua

400 g de frisca

unt

Glazura

100 g de ciocolata

50 g de zahar

4 linguri de apa

Cum se prepara

Primul pas este sa separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu zaharul pana devin cremoase. Adaugam faina in ploaie si amestecam. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Amestecam albusurile cu prima compozitie si amestecam usor de jos in sus in forma de para.

Ungem o tava de aragaz cu unt si o tapetam cu faina. Din compozitia obtinuta, cu o lingura, luam si asezam in tava  gramajoare distantate.Le bagam la cuptor la foc potrivit.

Dupa ce s-au copt le lasam sa se raceasca. Cu un cutit le dezlipim de pe fundul tavii. La fiecare in parte le taiem un capacel si le scobim de miez pana la jumatate. Le umplem cu frisca. Asezam capacelul peste frisca. Acum pregatim glazura din ciocolata, zahar, apa si putin unt.

O punem pe foc mestecand continuu pana se ingroase si devine ca o smantana groasa. O lasam sa se raceasca si cu o lingura turnam glazura peste fiecare  prajitura in parte.

Acum ca indienele sunt gata le punem la frigider si le lasam acolo in jur de 2-3 ore. Deci vedeti sunt usor de facut si vor avea un un gust savuros iar familia dumneavoastra va fi recunoscatoare.

Asa ca, spor la treaba si pofta bun!

 

<
Loading...