Prajitura fara coacere, un desert grozav si care nu o sa va rapeasca mult timp

In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Prajitura fara coacere. Lista de ingrediente: 300 gr biscuiti digestivi, 500 ml lapte, 200 gr frisca, 1 plic de praf pentru budinca de vanilie Pentru glazura: 3 linguri cacao, 4 linguri zahar pudra, 50 gr unt, esenta de vanilie, 3 linguri de lapte

Cum se prepara: Biscuitii se aseaza intregi intr-o tava dreptunghiulara. Se amesteca laptele cu praful de budinca si cu frisca se se lasa la odihnit 5 min. Se pune jumatate din amestec peste biscuiti, apoi un rand de biscuiti si din nou amestec de budinca si un strat final de biscuiti. Se topeste untul la foc mic, se adauga laptele , cacaoa, esenta de vanilie si zaharul pudra, amestecand continuu. Cand amestecul s-a omogenizat, se lasa la racit si se toarna caldut peste biscuiti. Se lasa la frigider 5-6 ore inainte de taiere. Pofta buna !

Bonus: Din numai 5 ingrediente, în doar 20 de minute obții cea mai bună cremă pentru prăjituri. Ingrediente: 120 g unt, 210 g zahăr, 200 ml lapte de cocos, 2 ouă, 2 albușuri de ouă, 1/4 păstaie de vanilie (2 fiole esență de vanilie).

Mod de preparare: Din numai 5 ingrediente, în doar 20 de minute obții cea mai bună cremă de cocos: mătăsoasă, exact cât trebuie de dulce și atât de bună încât îți vine să o mănânci așa, goală! Sfat: fă mai multă decât ai nevoie, nu te vei abține de la degustat! Freacă bine (cu ajutorul unui mixer) untul cu zahărul, până obții o cremă omogenă. Adaugă fiecare ou pe rând(inclusiv albușurile), permițându-i oului introdus să se combine complet în mixtură până să îl adaugi pe următorul. Amestecă și laptele de cocos, până când este complet incorporat.

Într-un vas înalt, la foc mic spre mediu, adaugă crema mai sus obținută. Pune 1/4 din păstaia de vanilie (o despici ușor transversal și îi iei miez cu vârful cuțitului) sau esența de vanilie. Amestecă încet și constant până când crema începe să se îngroașe – circa 10 minute. Toarnă crema de cocos într-un vas cu capac (borcan) și lasă să se răcească. Dă la frigider, unde o poți păstra până la o săptămână. O poți servi cu biscuiți/fursecuri, o poți folosi ca umplutură pentru diferite torturi sau, pur și simplu, o poți savura ca atare.

Loading...