close
Desert

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

18814070_10155442363360407_824523095061792198_n_Fotor

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Ingrediente
 Aluat
6 oua
 225 g zahar ( 150 g zahar tos + 75 g zahar pudra, cu amidon- cumparat)
 2 linguri apa
 1 priza sare
 190 g unt, topit si racorit

 170 g faina
 750 ml lapte, caldut
1 lingurita otet
 Fructe
 cca 300 g fructe/fructe de padure , la alegere
 coaja rasa de la ½ lamaie
 2 linguri cu varf zahar/zahar pudra
 amidon
 Altele
 unt pentru uns tava
 Zahar – folositi 150 g zahar tos + 75 g zahar pudra cu amidon, cumparat, macinate impreuna pana devin

zahar pudra
 Fructe de padure , la alegere, dupa preferinta, spalate si bine scurse Cantitatea nu este fixa ea difera functie de marimea tavii folosite- fructele distribuite intr-un strat trebuie sa acopere fundul tavii am folosit visine fara samburi, coacaze n
Mod de preparare
Ungeti o tava cu unt ( dimensiunile tavii: 20 x 30-32 cm; inalta de minim 6 cm), puneti hartie de copt si ungeti-o si pe ea cu unt. Lasati in asteptare.

Aluat
Mixati cca 2-3 min galbenusurile, zaharul (macinat), sarea si apa pana obtineti o crema spumoasa, galben-pal.
Turnati untul topit si racorit in fir subtire, continuand sa mixati inca cca 1 min ( veti obtine o compozitie de consistenta smantanii).
Inglobati apoi faina in 4 transe, amestecand cu un tel pana la omogenizare ( compozitia va deveni mai groasa).
Adaugati laptele, la inceput in fir subtire, pana se subtiaza amestecul, apoi il puteti pune pe tot ( acum compozitia va fi extrem de lichida).
Separat, bateti albusurile impreuna cu otetul pana aveti o spuma tare, care sta pe tel.
Adaugati spuma de albusuri in aluat in 3-4 transe, amestecand usor cu telul de jos in sus, prin rasturnare, doar pana cand nu se mai vad ” bulgarii ” de spuma ci doar usoare dare albe prin aluat.
Acest pas este foarte important; NU exagerati cu amestecatul. Spuma are tendinta sa stea pe aluatul lichid.

continuarea

loading...