close
656x440_prajitura-bounty-295988

O prajitura fina, delicioasa tocmai buna pentru intreaga familie.

 

Ingrediente

-200 g ciocolata neagra

-60 g zahar

-3 linguri lapte integral

-120 ml lapte condensat dulce

-150 g fulgi de nuca de cocos

-60 g unt moale

-1 lingurita ulei

 

Mod de preparare

Se topeste ciocolata rupta bucati cu zaharul si laptele integral  pe baie de aburi. Apoi , se toarna intr-o tava unsa foarte putin cu ulei si dupa racire se da la frigider.

Untul se mixeaza, se adauga laptele condensat si nuca de cocos , apoi se amesteca pana se obtine o crema omogena. Se toarna amestecul peste ciocolata din tava, se niveleaza si se lasa sa se intareasca. Se taie apoi si se serveste ornata dupla plac.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

RETETA BONUS – Paine de casa

Painea este cel mai consumat aliment dar si cel mai discutat pentru ca se spunea ca ne ingrasa. Specialistii au demonstrat ca mancata cu moderatie nu ne ingrasa. Ceea ce ne aduce kilogramele in plus sunt alimentele cu care combinam painea de exemplu unt, maioneza, mezeluri, etc. P

ainea  contine carbohidrati complecsi si consumand 200 g pe zi ne asigura necesarul de carbohidrati necesari organismului nostru. Cu cat faina este mai putin procesata cu atat este mai mare cantitatea de fibre din ea. Ea contine vitamine din complexul B. Haideti sa vedem cum se prepara o paine de casa traditionala.

Ingrediente

1 kg de faina
500 ml de apa
drojdie
100 ml de ulei
sare
50 g zahar brun

Mod de preparare

Faina se cerne si se amesteca cu o linguruta de sare. Drojdia cat o nuca o amestecam cu zaharul pana se topeste acesta si devine ca o pasta lichida. Adaugam apa calduta si punem faina. Framantam un aluat mai subtire adaugand uleiul, acesta are rolul de a face painea mai pufoasa. Aluatul obtinut il framantam 20 de minute. Prin framantare se introduce in aluat o cantitate mai mare de aer care ajuta aluatul sa creasca. Acoperim aluatul cu un prosop si il lasam sa creasca la caldura 50 de minute. Ungem cu ulei 2 tavi si le tapetam cu putina faina.

Dupa scurgerea timpului framantam aluatul si il impartim in 2. Il punem in tavi, il ungem cu ou  si il mai lasam sa creasca asa 30 de minute. Incalzim cuptorul si bagam painea la copt. Lasam focul la inceput mic cam 10 minute dupa care il marim. Cand painea s-a rumenit o scoatem din cuptor si o lasam 1 ora asa dar o acoperim cu un prosap umed. Dupa cum vedeti foarte usor va puteti face painea in casa iar bucataria si nu numai se va umple de un miros imbietor de paine calda.

Asa ca  spor la treaba si pofta buna!