Prajitura cu Mere dupa reteta bunicii

Prajitura cu mere reteta bunicii este un preparat delicios, care aduce aminte de gustul copilariei. Ingrediente: Pentru o tava de 25cm/30 cm); 2 oua intregi; 9 linguri zahar; 9 linguri ulei; 9 linguri lapte; 12 linguri faina; 1 praf de copt. Ingrediente umplutura: 1 kg de mere (aprox. 6 mere); zahar dupa gust; scortisoara.

Preparare: Se mixeaza ouale intregi cu zaharul, se adauga uleiul si se mixeaza pana se incorporeaza. Intr-un alt bol amestecam faina cu praful de copt si o adaugam amestecului precedant alternand cu laptele. Se curata merele, se dau pe razatoare sau se taie felii si se calesc cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa. Cand sunt calite se adauga un pic de scortisoara (1/2 lingurita) si se lasa sa se racoreasca. Se tapeteaza tava cu foaie de copt sau unt (a mea a avut 25 cm/30 cm) si se toarna jumatate din aluat care se coace pentru 10-12 minute la 180 grade C (foc potrivit), in cuptor preincalzit. Se scoate si se pune amestecul de mere calite deasupra apoi se toarna si restul de aluat si se mai coace cca. 40 de minute. Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie cand este racita complet.

Bonus: Iata cum prepari socata, o bautura pe cat de delicioasa pe atat de sanatoasa. Florile de soc sunt recomandate ca terapie pentru combaterea multor afectiuni: digestive (au proprietati diuretice si laxative), respiratorii (raceala, gripa si bronsita), dermatologice, oculare, afectiuni reumatice, cardiace sau de nutritie (in curele de slabire). Atunci când ne gândim la flori de soc și la socată cel mai probabil ne amintim de verile petrecute la bunici și ținem minte perfect gustul acesteia.

Poate că nu știați, dar florile de soc sunt deosebit de benefice corpului uman și tratează mai multe afecțiuni, precum cele digestive (deoarece au proprietăți laxative și diuretice), cele respiratorii (gripă, bronșită, răceală), cele dermatologice, cele ocular, cele reumatice, cardiace sau de nutriție. Uite cum poți prepara o socată delicioasă care îți va face numai bine: 14 flori mari de soc care să fie cât mai parfumate cu putință, 10 litri de apă plată, 4 lămâi, 1 kilogram de zahăr brun, 10-12 boabe de orez pentru fermentație sau 5 grame de drojdie proaspăt, câteva frunze de mentă

Cum o prepari: Trebuie să pui florile de soc într-un borcan de 10 litri mai lăsând niște loc pentru zahăr și lămâi. Acestea se vor tăia felii și se vor stoarce bine în apă. La câteva dintre rămâi ar fi bine să îndepărtați coaja pentru că aceasta dă un gust amar sucului. Borcanul trebuie acoperit și lăsat să stea o zi.A doua zi vei adăuga zahărul și boabele de orez și vei amesteca bine. Acoperă borcanul și lasă-l să fermenteze timp de încă trei sau patru zile.

Borcanul trebuie să aibă capac, dar să nu fie închis complet pentru ca întreaga compoziție să poată respire. În cele trei sau patru zile trebuie să amestecați în borcan de cel puțin două ori pe zi.În continuare sucul trebuie strecurat printr-o sită deasă sau printr-o pânză de tifon și mutat în sticle care se vor depozita în frigider sau într-un loc întunecos și rece. Sucul va deveni ușor acidulat deci trebuie să deschideți sticlele cu grijă.

<
Loading...