dehaine.ro

O rețetă pe care am auzit-o prima oară la colega mea, Maria, și am fost foarte intrigată, așa că m-am decis să o incerc:) Ea spunea că e atât de simplă încât oricine o poate face:) ei bine avea mare dreptate!

Este atât de simplă ca și copiii pot să o facă.

Nu are blat și folosim în loc de blat biscuiți tari, care se vor înmuia de la mere și vor deveni un blat gustos.

Ingrediente:

  • biscuiți tari (eu am folosit Petit Beurre)
  • 1 kg de mere razalite
  • 1 budincă de vanilie
  • 1 lingură scorțișoară
  • 1/2 lingurița cuișoare măcinate
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • 2 căni de zahar
  • 2 căni de frișcă

1. Razalim merele și le călim, apoi adăugam zahărul, scorțișoara, cuișoarele, nucșoara și o cană cu apă, iar la final budinca de vanilie. Mai  fierbem 10 minute (ca și cum am face o budincă normală ) și lăsăm apoi să se răcească.

2. Într-o tavă așezăm biscuiții într-un strat, apoi merele și deasupra un alt strat de biscuiți.

3. Deasupra punem un strat de frișcă înainte să servim prăjitura.

Unii spun că seamănă la gust foarte mult cu marul ras cu biscuiți, cel pe care îl manâncă bebelușii 🙂

Ei bine, mie imi place!

Vă doresc poftă bună!

dehaine.ro