close
Lemon cake

 

Aceasta prajitura are blatul pufos iar crema de lamaie ii da o savoare deosebita.

 

Ingrediente

Blatul

-1 ou

-80 g unt

-3 linguri zahar

-1 lingurita amoniac

-8 linguri lapte

-faina cat cuprinde

-sare

 

Crema

-500 ml lapte

-200 g zahar pudra

-3 linguri pline cu faina

-zeama de la o lamaie

-170 g unt

 

 

Mod de preparare

Punem pe foc mic laptele cu zaharul , adaugam faina cernuta si o bucatica de coaja de lamaie.

Amestecam continuu pana devine ca o ciulama  tare dupa care o lasam sa se raceasca apoi o amestecam cu untul frecat spuma si turnam cate putina zeama de lamaie.

Cu aceasta crema umplem foile care se prepara astfel.

Frecam oul cu zaharul , adaugam untul , laptele , sare si faina cat cuprinde pentru a obtine o coca potrivita.

Impartim aluatul in 3 si intindem foi pe care le coacem in tava de la aragaz pe rand timp de 10 minute.

Cand prajitura este gata o pudram cu zahar vanilat.

Asa ca , spor la treaba si pofta buna!

loading...