close
prajitura-cu-crema-si-pomelo-profimedia-0174172727-580×400

O ispita dulce si aromata  cu citrice!

 

Ingrediente

Blatul

-150 g unt

-300 g biscuiti de cacao

 

Crema

-200 g smantana

-300 g crema de branza

-200 g iaurt

-1 plic gelatina

-150 g zahar pudra

 

Pentru decor

-1 pomelo

-1 pliculet tort-gelee transparent

-200 ml suc de pomelo

 

Preparare

Pentru blat, mixezi biscuitii si incorporezi untul. Blatul obtinut il intinzi intr-o tava  si il nivelezi. Pentru crema , scurgi iaurtul, mixezi smantana pana devine frisca si prepari gelatina.

Separat , freci crema de branza cu zaharul si cu iaurtul, apoi incorporezi usor frisca. In crema obtinuta adaugi gelatina, o intinzi peste blat si dai prajitura la rece.

Cureti pomele de coaja, de pielite si il tai. Asezi feliute peste crema intarita , prepari pliculetul de tort-gelee, il combini cu sucul de pomelo si il torni peste prajitura.

O pui la rece 4 ore inainte de a o   taia.

Asa ca spor la treaba si pofta buna!